China State Construction, το Νο1 ΙΡΟ της χρονιάς

Η China State Construction Engineering έλαβε την τελική έγκριση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, που πιθανότατα θα αποδειχτεί το μεγαλύτερο ΙΡΟ της χρονιάς, με στόχο τη συγκέντρωση 6,2 δισ. δολαρίων.

  • Patti Waldmeir (Σαγκάη)
China State Construction, το Νο1 ΙΡΟ της χρονιάς
Η εταιρία China State Construction Engineering Corp. έλαβε την τελική έγκριση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, που πιθανότατα θα αποδειχτεί το μεγαλύτερο ΙΡΟ της χρονιάς, με στόχο τη συγκέντρωση 42,6 δισ. γουάν ή 6,2 δισ. δολαρίων.

Στο πλαίσιο των αρχικών δημόσιων εγγραφών, η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής κατοικιών της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα εισάγει 12 δισεκατομμύρια μετοχές "Α" και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει έργα αξίας 40,5 δισ. γουάν.

Δύο από τις θυγατρικές του ομίλου, η China Overseas Land & Investment και η China State Construction International Holdings, είναι ήδη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η ανακοίνωση της εισαγωγής ήταν ευρέως αναμενόμενη, όμως όχι και η χρονική στιγμή των αρχικών εγγραφών. Το Πεκίνο έληξε την 9μηνη αναστολή αρχικών δημόσιων εγγραφών τον προηγούμενο μήνα, αλλά ενέκρινε στην αρχή μόνο έναν μικρό αριθμό εγγραφών για να δοκιμάσει την αντίδραση της αγοράς.

Από τότε, οι επενδυτές έχουν σηματοδοτήσει πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για περισσότερες εισαγωγές. Στα ΙΡΟ του λιανικού βραχίονα της Guilin Sanjin Pharmaceutical και της Zhejiang Wanma Cable, των δύο μικρών εταιριών των οποίων ενέκρινε πρώτα την εισαγωγή η κινεζική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, οι προσφορές μετοχών υπερκαλύφθηκαν πολλές φορές. Οι μετοχές τους έχουν ενισχυθεί κατακόρυφα από την έναρξη των συναλλαγών τους και ο τίτλος της Zhejiang Wanma έχει αυξηθεί 125%, ενώ της Guilin Sanjin 82%.

Η δραστηριότητα των χρηματιστηριακών εισαγωγών έχει αναθερμανθεί στην Κίνα στο δεύτερο τρίμηνο του 2009, κατά το οποίο έχουν συγκεντρωθεί 2,9 δισ. δολ. από 13 εκδόσεις. Ωστόσο, τα κεφάλαια που αντλήθηκαν συνολικά από τα φετινά ΙΡΟs μέχρι σήμερα είναι 3,3 δισ. δολ., δηλαδή χαμηλότερα 83% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, εξαιτίας της συρρίκνωσης στην παγκόσμια αγορά αρχικών δημοσίων εγγραφών.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v