Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμένεται χείμαρρος εισροών στα hedge funds

Τεράστια αύξηση αποδόσεων απόλαυσαν τα hedge funds στο β΄ τρίμηνο, ενώ οι επενδυτές σπεύδουν να αξιοποιήσουν την ανάκαμψη του κλάδου. Ο κλάδος προσδοκά μεγαλύτερες εισροές στο εγγύς μέλλον.

  • Sam Jones
Αναμένεται χείμαρρος εισροών στα hedge funds
Τεράστια αύξηση αποδόσεων απόλαυσαν τα hedge funds στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ανάκαμψη του κλάδου, κάτι που οδηγεί στελέχη του κλάδου σε εκτίμηση ότι αναμένεται "κύμα" εισροών σους επόμενους μήνες.

Τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση των hedge funds αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 142,5 δισ. δολάρια κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της Hedge Fund Research.

Παράλληλα, οι εκροές επιβραδύνθηκαν στα 42 δισ. δολάρια, από 152 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers και αναμένεται να "γυρίσουν" σε καθαρές εισροές στους επόμενους μήνες καθώς οι επενδυτές επανατοποθετούν σταδιακά τα κεφάλαιά τους στον κλάδο. Πολλά από τα μεγαλύτερα funds έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζουν καθαρές εισροές κεφαλαίων.    

Τα hedge funds έχουν απολαύσει ισχυρή εμφάνιση μέχρι στιγμής στο έτος, με μέση απόδοση στρατηγικής της τάξης του 9%. Πολλά μεγαλύτερα funds παρουσιάζουν ακόμη καλύτερη πορεία και ορισμένα προσφέρουν στους πελάτες τους απόδοση 30% για τα κεφάλαιά τους.

Μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, οι επενδυτές πανικοβλήθηκαν και απέσυραν κεφάλαια-ρεκόρ από τα hedge funds.

Ο κλάδος υπέστη τις χειρότερες εκροές στην ιστορία του κατά το τρίμηνο που προηγήθηκε της κατάρρευσης της επενδυτικής τράπεζας, όταν οι πελάτες του απέσυραν πάνω από 152 δισ. δολάρια.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v