Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περού -Το καλύτερο φετινό χρηματιστήριο;

Ξεχάστε την «αναρρίχηση» της Κίνας ή το «φούσκωμα» της Βραζιλίας. Το χρηματιστήριο με την καλύτερη εμφάνιση στη φετινή χρονιά βρίσκεται στο Περού, όπου ο γενικός δείκτης στην αγορά της Λίμα έχει υπερδιπλασιαστεί.

Περού -Το καλύτερο φετινό χρηματιστήριο;
Ξεχάστε την «αναρρίχηση» της Κίνας ή το «φούσκωμα» της Βραζιλίας. Το χρηματιστήριο με την καλύτερη εμφάνιση στη φετινή χρονιά, στο οποίο οι «ταύροι» έχουν «ξεσαλώσει» είναι του Περού: Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Λίμα έχει υπερδιπλασιαστεί. Συγκριτικά, η Σαγκάη έχει κερδίσει «μόνο» 85%.

Οι κοινωνικές αναταραχές δεν έχουν πτοήσει τους επενδυτές. Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 3% φέτος (ακόμη και η Βραζιλία, προβλέπεται να συρρικνωθεί.» Το περσινό δημοσιονομικό πλεόνασμα έχει αναπτυχθεί ώστε να προσφέρει οικονομική στήριξη. Και, ενώ τα επιτόκια έχουν μειωθεί κάθετα, ο πληθωρισμός παραμένει σε «μικρά» μονοψήφια ποσοστά –που είναι μεγάλο επίτευγμα, δεδομένου ότι την προηγούμενη φορά που ήταν Πρόεδρος της χώρας ο Alan Garcia, το Περού υπέφερε από υπερπληθωρισμό.

Η άνθιση οφείλεται στις επιχειρήσεις πρώτων υλών, που κυριαρχούν στην εγχώρια αγορά. Το Περού είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού, ψευδάργυρου και κασσίτερου στον κόσμο, η μεγαλύτερη στην εξόρυξη αργύρου και η πέμπτη μεγαλύτερη στην παραγωγή χρυσού.
Η ρευστότητα είναι περιορισμένη, αλλά η χώρα εισήγαγε πρόσφατα ETFs, που προσφέρουν στους ξένους επενδυτές μια ανώδυνη μέθοδο συμμετοχής στο "πάρτι".
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v