Μέτρα SEC για διαφάνεια στο short-selling

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα δημοσιοποιεί πλέον πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τις δραστηριότητες short-selling στο κοινό, σε μια επιχείρηση αύξησης της διαφάνειας.

  • Joanna Chung, Brooke Masters (Νέα Υόρκη)
Μέτρα SEC για διαφάνεια στο short-selling
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα δημοσιοποιούν πλέον πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τις δραστηριότητες short-selling στο κοινό, καθώς προσπαθούν να αυξήσουν τη διαφάνεια σε αυτές τις συναλλαγές, που θεωρούνται υπεύθυνες ότι "φούντωσαν" την αναταραχή στις αγορές, κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Securities and Exchange Commission, ανακοίνωσε ότι μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση οι όγκοι short-selling επί μετοχών, ενώ οι πληροφορίες για τις μεταβιβάσεις short επί όλων των διαπραγματεύσιμων χρεογράφων θα διατίθενται με καθυστέρηση ενός μήνα.

Το σχέδιο εντάσσεται σε σειρά μέτρα που μελετά η SEC, η οποία, όπως και άλλες ρυθμιστικές αρχές, έχει λάβει κάποια μέτρα για να περιορίσει τις καταχρήσεις στις πωλήσεις short και να βελτιώσει τη δημοσίευση στοιχείων.

Χθες, η SEC μονιμοποίησε τον προσωρινό κανόνα που απαιτεί από τους broker-dealers να αγοράζουν ή να δανείζονται ταχέως τίτλους στο πλαίσιο ενός short sale και ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιεί τα στοιχεία για όσους δεν υλοποιούν τις εντολές δύο φορές τον μήνα.

Η πρόεδρος της επιτροπής κ. Mary Schapiro δήλωσε ότι με αυτές τις κινήσεις "θα αντιμετωπιστούν καταχρήσεις στο short-selling και παράλληλα θα αυξηθεί η πληροφόρηση του κοινού".
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v