Χρεοκόπησε 1 στις 120 βρετανικές εταιρίες

Ο αριθμός των προσώπων που κήρυξαν πτώχευση στην Αγγλία και την Ουαλία στο β’ τρίμηνο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ πάνω από 5.000 επιχειρήσεις κήρυξαν χρεοκοπία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

  • Vanessa Houlder
Χρεοκόπησε 1 στις 120 βρετανικές εταιρίες
Ο αριθμός των πτωχεύσεων προσώπων αυξήθηκε 27,4% στους 33.073 στο β’ τρίμηνο, που, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία Insolvency Service, είναι τα υψηλότερα επίπεδα από το 1960, που υπάρχουν στοιχεία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έγιναν 5.055 αναγκαστικές ρευστοποιήσεις και εθελοντικές ρευστοποιήσεις πιστωτών στο β΄τρίμηνο, μέγεθος αυξημένο 2,9% από το προηγούμενο τρίμηνο και 39,1% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όμως ο αριθμός των εταιριών που τέθηκαν υπό διαχείριση στην Αγγλία και την Ουαλία, μειώθηκε στις 1.027 στο β΄τρίμηνο, από 1.311 στο α΄τρίμηνο.

Ο David Dunckley, εταίρος στην Grant Thornton, δήλωσε: «Ο αριθμός των χρεοκοπημένων εταιριών στην Βρετανία παραμένει υψηλός, αλλά τα μεγέθη φαίνεται ότι έχουν φτάσει σε ζενίθ. Παρά τις πρώιμες ενδείξεις αισιοδοξίες, οι εταιρικε΄ς χρεοκοπίες τείνουν να ολιγωρούν σε σχέση με την οικονομική δραστηριότητα. Γι’αυτό και περιμένουμε να συνεχιστούν υψηλά επίπεδα πτωχεύσεων στο 2010.»

Η κρατική υπηρεσία πτωχεύσεων, δήλωσε ότι περίπου 1 στις 120 ενεργές εταιρίες ρευστοποιήθηκαν στο 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, από 1 στις 130 στο 12μηνο έως τον Μάρτιο.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v