Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά μηνύματα από τα αποτελέσματα Q2

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου στις ΗΠΑ δημιούργησε στους επενδυτές μικτές προοπτικές για το υπόλοιπο 2009, συμπεραίνει ο Nicholas Colas, chief market strategist της BNY Convergex.

  • Nicholas Colas
Μικτά μηνύματα από τα αποτελέσματα Q2
Η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου στις ΗΠΑ δημιούργησε στους επενδυτές μικτές προοπτικές για το υπόλοιπο 2009, συμπεραίνει ο κ. Nicholas Colas, chief market strategist της BNY Convergex.

Ο στρατηγικός αναλυτής τονίζει ότι, ενώ τα αποτελέσματα κερδοφορίας εν γένει ανταποκρίθηκαν ή ξεπέρασαν τις προβλέψεις -στον απόηχο των αποφασιστικών μέτρων μείωσης των δαπανών που εφαρμόστηκαν στο α΄ εξάμηνο-, ωστόσο πολλές εταιρίες για μία ακόμη φορά δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες για τα έσοδα στο β΄ τρίμηνο.

Ο κ. Colas σημειώνει ότι, έχοντας την ευκαιρία να σκεφτούν πάνω στα αποτελέσματα του τριμήνου, οι αναλυτές γενικά παραμένουν επιφυλακτικοί οσον αφορά στις προβλέψεις ανάπτυξης εσόδων στο β΄ εξάμηνο.

"Οι αναλυτές αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις κερδών κάπως περισσότερο απ’ όσο τις υποβαθμίζουν. Αλλά η ιδέα ότι το δ΄ τρίμηνο θα είναι το σημείο στροφής της ύφεσης, όπου τα κέρδη θα γυρίσουν σε θετικά επίπεδα για το έτος, αρχίζει να ακούγεται ριψοκίνδυνη.

"Όταν φέρουμε αυτή την επιφύλαξη σε αντιπαράθεση με τις θετικές μετοχικές αποδόσεις των τελευταίων εβδομάδων, είναι εύκολο να πούμε ότι ο ενθουσιασμός των χρηματιστηρίων είναι πρώιμος.

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος. Η αγορά περιμένει ότι οι προοπτικές για κερδοφορία θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο της πρόσφατης δημοσιοποίησης οικονομικών στατιστικών στοιχείων που ήταν καλύτερα των αναμενομένων. Τα να αυξηθεί ο αριθμός των θετικών αναθεωρήσεων είναι ένα καλό ξεκίνημα προς αυτήν την κατεύθυνση".
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v