Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε "σημείο αιχμής" τα μέταλλα

Τα βιομηχανικά μέταλλα βρίσκονται στο "σημείο αιχμής", καθώς πλησιάζουν στα επίπεδα αντίστασης, τονίζει ο κ. John Bergtheil, αναλυτής του κλάδου για την Citi. Θα αρχίσουν να υποχωρούν σε συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης.

Σε σημείο αιχμής τα μέταλλα
Υπήρξαν μερικές καλές εβδομάδες για τα μέταλλα, τονίζει ο κ. John Bergtheil, ειδικός του κλάδου για την Citi. Όμως «ο συγκεκριμένος τομέας έχει την τάση να «τρέχει» πιο γρήγορα από τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα και κατόπιν είναι υποχρεωμένος να τα περιμένει, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι όντως βρίσκονται σε καλή πορεία», τονίζει ο κ. Bergtheil.

Το γεγονός ότι ο κλάδος μετάλλων πλησιάζει στο σημείο όπου οφείλει να «πάρει ανάσα», έγκειται στο γεγονός ότι αρκετά μέταλλα πλησιάζουν βασικά επίπεδα αντίστασης.

«Ο χαλκός φθάνει στο επίπεδο αντίστασης μόλις «κλείσει» τα 300 σεντς ανά λίβρα ή τουλάχιστον αυτό συνέβη στο παρελθόν. Πρόσφατα το αλουμίνιο άγγιξε το ρεκόρ των 95 σεντς ανά λίβρα και αρκετοί αναμένουν ότι θα «πέσει» από αυτό το επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται εν αναμονή της υποχώρησης των αποθεμάτων του στο LME», τονίζει ο αναλυτής.

Επιπρόσθετα «ψευδάργυρος και κασσίτερος επίσης πλησιάζουν σε αυτό το στάδιο, καθώς βρίσκονται κοντά στα 100 σεντς ανά λίβρα».

Στα τέλη Ιουλίου ο κ. Bergtheil προέβλεψε ότι ο μεταλλευτικός κλάδος θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά σε ονομαστική αξία (στηριζόμενος και στις μετοχές) αλλά θα παραμείνει αμετάβλητος εάν συγκριθεί με τον FTSE 100.

«Εάν αποδειχθούμε ορθοί στις προβλέψεις μας, τότε τα μέταλλα, εντός των επόμενων μηνών θα αρχίσουν να επιστρέφουν χαμηλότερα από τα επίπεδα αντίστασης», καταλήγει ο κ. Bergtheil.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v