| Share |

Η Lehman και άλλες μετοχές-"λαχείο"









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου

By Michael Mackenzie, Nicole Bullock, Greg Farrell (Νέα Υόρκη)
Δημοσιεύθηκε: 11:20 - 07/09/09


Έναν σχεδόν χρόνο μετά την αίτησή της Lehman Brothers για πτώχευση, η αξία των μετοχών της εκτινάσσεται στα ύψη λόγω της έκρηξης στη δραστηριότητα συναλλαγών.

Και σε άλλες χρεοκοπημένες εταιρίες -η αξία στις μετοχές των οποίων είναι συνήθως σχεδόν μηδενική γιατί οι κάτοχοι τίτλων αποζημιώνονται ύστερα από όλους τους πιστωτές- επικρατεί μανία συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες.

"Οι επενδυτές έχασαν τόσο πολλά λεφτά πέρυσι και είναι τόσο απελπισμένοι να ανακτήσουν τις απώλειές τους, που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν οπουδήποτε", εξηγεί ο κ. Brad Golding, portfolio manager της CRC Financials Opportunity, hedge fund στα νησιά Κέιμαν. "Όλοι ψάχνουν το λαχείο".

Αφότου η Lehman κατέρρευσε πέρυσι τον Σεπτέμβριο η Barclays Bank και η Nomura αγόρασαν τμήματα των επιχειρήσεών της. Έτσι απέμεινε μία εταιρία συμμετοχών, η οποία κατά κύριο λόγο περιέχει τοξικά κτηματικά ενεργητικά και παράγωγα που δυνητικά ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια και τα οποία δεν έχουν ακόμη ρευστοποιηθεί.

Η μετοχή της Lehman έκανε peak την περασμένη εβδομάδα στα 32 σεντς, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο διάστημα φέτος στα 5 σεντς. Όταν άρχισε το ράλι στη Lehman στα τέλη Αυγούστου, ο όγκος συναλλαγών εκτινάχτηκε πάνω από τα 100 εκατ. μετοχές σε μία μέρα, ενώ τους προηγούμενους μήνες η δραστηριότητα ήταν σχεδόν μηδενική. Ο τίτλος της την περασμενη εβδομάδα έκλεισε στα 14 σεντς, με όγκο συναλλαγών πάνω από 11 εκατ. μετοχές την Παρασκευή.


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω






Οι μετοχές της Washington Mutual και της IndyMac, δύο άλλων χρεοκοπημένων χρηματοπιστωτικών οίκων, έχουν επίσης αναρριχηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες.
"Είναι μια μανία τουλίπας", τονίζει ο κ. Golding. "Ο κόσμος αποφασίζει ότι μια μετοχή αξίζει κάτι με βάση το τίποτα".

Οι συναλλαγές σε μετοχές εκτός χρηματιστηρίου εταιριών που έχουν αιτηθεί υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας, πραγματοποιούνται μέσω ιδιωτικών, over-the-counter συμφωνιών και όχι στο επίσημο χρηματιστήριο.

Το ράλι στην μετοχή της Lehman ακολουθεί εκρηκτικές ανόδους στις τιμές των μετοχών των Fannie Mae και Freddie Mac, το δύο κτηματικών τραπεζών που έχει αναλάβει η αμερικανική κυβέρνηση. Η μετοχή της AIG και, σε μικρότερο βαθμό, της Citi, δύο εταιριών με μεγάλη συμμετοχή της κυβέρνησης, έχουν επίσης ενισχυθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες.


ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.




 Προηγούμενα άρθρα FT.com   
  G20: Πιέσεις στις τράπεζες για εκδόσεις μετοχών 07:58 - 07/09/09  
  Ο οίνος ευφραίνει τις αγορές πολυτελείας 15:45 - 04/09/09  
  Έτοιμη η στρατηγική εξόδου της ΕΚΤ 11:52 - 04/09/09  
  Οι G20 προετοιμάζουν τη στρατηγική εξόδου 07:55 - 04/09/09  
  Τι "δείχνει" ο Baltic Dry Index 18:05 - 03/09/09  





iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

FT.com The Banker


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery