Πολύ νωρίς για "ξεφόρτωμα" μετοχών

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι "κακός" μήνας για τις χρηματιστηριακές αποδόσεις, αλλά είναι πολύ νωρίς για πωλήσεις μετοχών και θέσεις "underweight" στα χρηματιστήρια, πιστεύει ο κ. Andrew Garthwaite της Credit Suisse.

  • Andrew Garthwaite
Πολύ νωρίς για ξεφόρτωμα μετοχών
Ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι "κακός" μήνας για τις χρηματιστηριακές αποδόσεις, αλλά είναι πολύ νωρίς για θέσεις "underweight" στις μετοχές, δηλώνει ο κ. Andrew Garthwaite, global equity strategist της Credit Suisse.

"Βρισκόμαστε στην καλύτερη φάση του οικονομικού κύκλου", τονίζει. "Η ανάπτυξη του ΑΕΠ εξακολουθεί να αναβαθμίζεται, όμως ο πληθωρισμός παραμένει συγκρατημένος. Έχουμε εισαγάγει νέο στόχο για τα μέσα του 2010 για τον S&P 500 στις 1.150 μονάδες".

Ο κ. Garthwaite ισχυρίζεται ότι οι αναβαθμίσεις εταιρικών κερδών και οι όχι ακριβές αποτιμήσεις υποστηρίζουν αυτή τη θέση και σημειώνει ότι πολλές οικονομικές και χρηματιστηριακές συνιστώσες έχουν επιστρέψει στα επίπεδα που επικρατούσαν πριν από την κατάρρευση της Lehman.

Επιπλέον, θα προκύψουν ακόμα πολλά κεφάλαια από "ποσοτική χαλάρωση" και ένα τμήμα αυτής της πρόσθετης ρευστότητας πιθανότατα θα καταλήξει στις μετοχές.

"Δεν αποκλείουμε μια περίοδο βραχυπρόθεσμης χρηματιστηριακής σταθεροποίησης, δεδομένου ότι ορισμένοι τακτικοί δείκτες μας στέλνουν σημάδια επιφύλαξης".

"Άλλοι όμως δείκτες δείχνουν ότι είναι πολύ νωρίς για ξεφόρτωμα μετοχών. Η διάθεση κινδύνου κορυφώνεται έξι εβδομάδες αφότου φτάσει στην ευφορία, η επενδυτική ψυχολογία κινείται εντός μακροπρόθεσμων μέσων όρων και οι αγορές από insiders είναι χαμηλά, αλλά το ίδιο ίσχυε και το 2004. Η σωστή στιγμή για θέσεις underweight στρατηγικά θα είναι στο δεύτερο σκέλος ανάκαμψης τύπου W".

"Διαβλέπουμε τρία πιθανά ερεθίσματα γι' αυτό: πρώτον, αύξηση στα αμερικανικά επιτόκια, που δεν είναι πιθανόν να γίνει πριν από το β΄ εξάμηνο του 2010, δεύτερον, κρίση χρηματοδότησης (που δεν είναι πιθανή, προτού αυξηθεί πολύ η τραπεζική πιστωτική επέκταση) και, τρίτον, κάποιο ξεκάθαρο σημάδι ότι η Κίνα υπερθερμαίνεται".
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v