Η Fed θα συνεργαστεί με αμοιβαία κεφάλαια

Η Fed προσβλέπει σε συνεργασία με τα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος, για να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να αυξήσει τα επιτόκια όταν αποφασίσει πως έχει έρθει η σωστή στιγμή.

  • Krishna Guha (Ουάσιγκτον). Michael Mackenzie (Νέα Υόρκη)
Η Fed θα συνεργαστεί με αμοιβαία κεφάλαια
Η Federal Reserve προσβλέπει σε συνεργασία με τα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι αντισυμβατικές στρατηγικές οικονομικής τόνωσης δεν θα παράγουν κύμα πληθωρισμού μετά την κρίση.

Στόχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ είναι να ανακληθεί η ρευστότητα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με συμμετοχή σε συναλλαγές που αποκαλούνται "reverse repos"
με τα κεφάλαια της αγοράς χρήματος.

Σε αυτές τις συναλλαγές, η Fed θα δεσμεύσει ενεργητικά με αντίκρισμα σε στεγαστική πίστη και ομόλογα του Δημοσίου που έχει αγοράσει κατά τη διάρκεια της κρίσης, ως εγγύηση για βραχυπρόθεσμα δάνεια από αυτά τα funds.

Οι συνομιλίες προς αυτήν την κατεύθυνση εντάσσονται στην προσπάθεια της Fed να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να αυξήσει τα επιτόκια, όταν αποφασίσει πως ήρθε η σωστή στιγμή, αν και πολλοί παράγοντες πιστεύουν ότι μια τέτοια απόφαση απέχει πολλούς μήνες ακόμη.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΗ Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της τακτικής συνεδρίασης καθορισμού πιστωτικής πολιτικής χθες, ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγορών χρεογράφων αξίας 1.450 δισ. δολαρίων που έχουν εκδόσει οι υπηρεσίες κτηματικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac, με βραδύτερους ρυθμούς, παρατείνοντας τις αγορές έως τον Μάρτιο του 2010.

Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι σιγά-σιγά αποσύρει ορισμένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για να καταπολεμήσει την κρίση, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει "ευρεία γκάμα εργαλείων" για να στηρίξει την ανάπτυξη και όχι "όλα τα διαθέσιμα εργαλεία" όπως τους προηγούμενους μήνες.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v