ΔΝΤ: Θα σχολιάζουμε τις αγορές συναλλάγματος

Το ΔΝΤ έχει κάθε δικαίωμα να δημοσιοποιεί τις απόψεις του σχετικά με την πορεία των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του κ. Strauss-Kahn. "Πληρωμένη απάντηση" στο G20.

ΔΝΤ: Θα σχολιάζουμε τις αγορές συναλλάγματος
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει να εκφράζει τις απόψεις του για θέματα που αφορούν στις "μη φυσιολογικές" κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος, όπως τόνισε ο επικεφαλής του οργανισμού.

Η δήλωση εκ μέρους του ΔΝΤ έφτασε μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος χαρακτήρισε "πολύ καλή κίνηση" την απόφαση του G20 να δημιουργήσει έναν ειδικό μηχανισμό, ο οποίος θα στηρίζει μέσω δανείων τις φτωχότερες χώρες.

"Εάν το ΔΝΤ δεν έχει άποψη για τις αγορές συναλλάγματος, τότε ποιος μπορεί να έχει;», αναρωτήθηκε ο κ. Dominique Strauss-Kahn, επικεφαλής του ΔΝΤ. Ερωτηθείς εάν αυτό αφορά και σε θέματα σχετικά με νομίσματα, τα οποία θα περιλαμβάνονται σε ειδικά report που καλείται το ΔΝΤ να καταθέτει στο G20, ο κ. Strauss-Kahn απάντησε θετικά.

Τόνισε, όμως, ότι δεν πρόκειται "να δίνει" στη δημοσιότητα τα ονόματα συγκεκριμένων κρατών, σε ό,τι αφορά πάντα τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Πάντως, οι G20 δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, γι’ αυτό άλλωστε δεν υπήρξε καμία αναφορά σε νομίσματα στο τελικό κείμενο της συνόδου.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v