Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FSA: Βαρύ κόστος της οδηγίας ΕΕ για hedge funds

Οι Ευρωπαίοι θεσμικοί θα υποστούν απώλεια αποδόσεων ύψους δισεκατομμυρίων αν εγκριθούν οι νέες οδηγίες της Κομισιόν για τα hedge funds και τα private equity firms, σύμφωνα με τη βρετανική FSA.

FSA: Βαρύ κόστος της οδηγίας ΕΕ για hedge funds
Οι Ευρωπαίοι θεσμικοί επενδυτές θα έρθουν αντιμέτωποι με απώλειες αποδόσεων ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων αν εγκριθούν οι νέες ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα hedge funds και τα private equity firms, σύμφωνα με έρευνα που κατάρτισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας, Financial Services Authority.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη -και ανεξάρτητη- έρευνα για τις επιπτώσεις της οδηγίας, η οποία αναμένεται να επιτείνει τις επίμονες προσπάθειες πολλών ευρωπαϊκών κρατών, με "οδηγό" τη Βρετανία, να καταρτίσει η Κομισιόν εναλλακτικό σχέδιο οδηγίας για τους εναλλακτικούς διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων στους επόμενους μήνες.

Η έκθεση των 117 σελίδων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα ταμεία συντάξεων της Ε.Ε. και μόνο θα δουν τις αποδόσεις τους να μειώνονται κατά 1,4 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολ.) κάθε χρόνο (που αντιστοιχεί στο 0,05% των ετήσιων αποδόσεων) εάν, όπως φοβούνται πολλοί παράγοντες, η οδηγία ωθήσει τα μη ευρωπαϊκά εναλλακτικά funds εκτός της Ευρώπης.

Εάν αυτά τα alternative funds επιλέξουν να μεταφέρουν τις βάσεις τους στην Ευρώπη, θα αντιμετωπίσουν εφάπαξ κόστος εναρμόνισης έως 3,2 δισ. ευρώ και διαρκές κόστος περίπου 311 εκατ. ευρώ.

Η Κομισιόν σχεδιάζει μετατροπή του σχεδίου, που πλέον αναμένεται να προκύψει πριν από τα Χριστούγεννα.

Ως έχει, η οδηγία αποτρέπει τους Ευρωπαίους επενδυτές από τοποθετήσεις στο 40% των διεθνών hedge funds και στο 35% των private equity funds, σύμφωνα με την έρευνα.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v