Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτικά ερωτήματα για την Κίνα

Εάν τα στοιχεία από εξαγωγές, επενδύσεις παγίου κεφαλαίου και στεγαστική αγορά στην Κίνα, αποδειχθούν καλύτερα των εκτιμήσεων, τότε αναμένεται ράλι για την αγορά της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως...

  • Jing Ulrich, JPMorgan
Επενδυτικά ερωτήματα για την Κίνα
Κατά τη διάρκεια του 2008 η επενδυτική στάση προς την κινεζική αγορά έχει κινηθεί μεταξύ της απόλυτης αισιοδοξίας και της απόλυτης απαισιοδοξίας, αλλά πλέον στρέφεται σε ουδέτερη πορεία, όπως τονίζει η κ. Jing Ulrich, επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων σε κινεζικές μετοχές και εμπορεύματα της JP Morgan.

"Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερο ξεκάθαρα στοιχεία σχετικά με την επιτυχία του πακέτου στήριξης που έχει προσφέρει η κινεζική κυβέρνηση", τονίζει η κ. Ulrich και προσθέτει ότι "σε γενικές γραμμές είναι αισιόδοξοι για τη μακροπρόθεσμη πορεία της κινεζικής ανάπτυξης, αλλά θέτουν ερωτήματα για τη βραχυπρόθεσμη".

Παράλληλα, τονίζει, οι επενδυτές θέτουν εν αμφιβόλω το κατά πόσον μπορεί να συνεχιστεί η ενίσχυση των επενδύσεων, μόλις το πακέτο στήριξης πάψει να ισχύει. Άλλωστε, η σταδιακή υποχώρηση στις πωλήσεις ακινήτων έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το πόσο η ανάκαμψη του κλάδου είναι ισχυρή.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ανησυχία για τη δυνατότητα των τραπεζών τόσο να αυξήσουν στο μέλλον τις χορηγήσεις όσο και να διαχειριστούν την εμφάνιση τυχόν νέων επισφαλειών.

"Σε περίπτωση που τα στοιχεία για εξαγωγές, επενδύσεις και στεγαστική αγορά είναι θετικά, τότε υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης ανόδου για τις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ εντός των επόμενων μηνών", τονίζει η κ. Ulrich.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v