Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι super-rich αγοράζουν χρυσό

Οι επενδυτικές προτιμήσεις των πλέον εύπορων οικογενειών του πλανήτη έχουν στραφεί αποφασιστικά υπέρ του χρυσού και άλλων εμπορευμάτων και εναντίον των hedge funds εν μέσω της κρίσης.

  • Steve Lodge
Οι super-rich αγοράζουν χρυσό
Οι επενδυτικές προτιμήσεις των πλέον εύπορων οικογενειών του πλανήτη έχουν στραφεί αποφασιστικά υπέρ του χρυσού και άλλων εμπορευμάτων και εναντίον των hedge funds εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ οικογενειακών επιχειρήσεων και συμβούλων των πολύ πλούσιων πολιτών.

Τα δύο τρίτα των 100 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα του νέου δικτυακού τόπου Family Office Channel, δήλωσαν ότι οι super-rich οικογένειες κλίνουν σήμερα περισσότερο προς τις επενδύσεις στον χρυσό και άλλα εμπορεύματα.

Επίσης ενδιαφέρονται περισσότερο για επενδύσεις σε ομόλογα και στην διατήρηση υψηλότερων ποσών σε ρευστό στο πλαίσιο μιας «ενστικτώδους επιστροφής σε υπερ-ασφαλείς επενδυτικές τάξεις.»

Αντιθέτως, τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι οι πιο εύπορες οικογένειες είναι λιγότερο πιθανό να επενδύσουν σε hedge funds και δομημένα προϊόντα. Τα private equity και τα εμπορικά ακίνητα είναι επίσης πολύ λιγότερο δημοφιλείς επενδυτικές τάξεις, ενώ οι απόψεις για την αγορά γης παραμένουν σταθερές.

Η έρευνα επιβεβαιώνει τις ενδείξεις για προσφυγή σε «ασφαλέστερες» επενδυτικές τάξεις, συμπεραίνει η έρευνα. Οι διαθέσεις των εύπορων οικογενειών και ανθρώπων έναντι του κινδύνου έχουν συγκρατηθεί αισθητά εξαιτίας των πολλών περιπτώσεων απάτης που αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια της κρίσης, καθώς και της κακής εμφάνισης των επενδύσεων.

Πάνω από εννέα στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το επίπεδο της εμπιστοσύνης στα χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα και τους επενδυτικούς συμβούλους επλήγησαν από τις απάτες Madoff και Stanford.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v