Ελβετική προσφυγή κατά Google για το Street View

Η υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ελβετίας προσέφυγε κατά της Google, κατηγορώντας την ότι απέτυχε να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών με την ιστοσελίδα Street View.

  • Maija Palmer, Technology Correspondent
Ελβετική προσφυγή κατά Google για το Street View
Η υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ελβετίας προσέφυγε κατά της Google στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, κατηγορώντας την μηχανή αναζήτησης ότι απέτυχε να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών με την ιστοσελίδα Street View, δύο μόλις μήνες μετά την εισαγωγή του δημοφιλούς δικτυακού τόπου στην Ελβετία.

Η αρμόδια ελβετική υπηρεσία Hanspeter Thur, αναφέρει ότι η Google δεν έχει προσπαθήσει επαρκώς για να καταστήσει μη αναγνωρίσιμα τα πρόσωπα και τις πινακίδες των αυτοκινήτων στην υπηρεσία, η οποία προσφέρει «ζωντανές» πανοραμικές φωτογραφίες των δρόμων και πόλεων όλου του πλανήτη.

Είναι η πρώτη φορά που η Google αντιμετωπίζει μήνυση κυβέρνηση για το Street View. Οι ρυθμιστικές αρχές σε μια σειρά χώρες μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία έχουν εκδηλώσει τις ανησυχίες τους για την υπηρεσία, αλλά η Google κατόρθωσε να διαπραγματευτεί μέτρα με τα οποία τις καθησύχασε. Στην Ιαπωνία δέχτηκε να χαμηλώσει το ύψος των μηχανών που παίρνουν τις φωτογραφίες των δρόμων, ώστε να μην περιλαμβάνονται στο πλαίσιο οι ιδιωτικοί κήποι των σπιτιών των ανθρώπων. Η Google είναι επίσης αντιμέτωπη με ιδιωτική προσφυγή κατά της υπηρεσίας της στις ΗΠΑ.

Η Google δηλώνει ότι η υπηρεσία Street View ήταν πολύ δημοφιλής στην Ελβετία, καθώς πάνω από το 80% των χρηστών την χαρακτήρισαν "χρήσιμη".
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v