Ικανή για ράλι η Ευρώπη το 2010

Ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κατά 20% "βλέπει" για το 2010 η JP Morgan, με τον αναλυτή της κ. Mislav Matejka να δηλώνει σίγουρος για διατήρηση του ράλι που ξεκίνησε το 2009.

  • Mislav Matejka, JPMorgan
Ικανή για ράλι η Ευρώπη το 2010
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν νέα κέρδη εντός του 2010, παρά το ράλι των τελευταίων τριμήνων, σύμφωνα με τον κ. Mislav Matejka, αναλυτή μετοχικών αγορών της JP Morgan.

«Η πλειονότητα των πελατών μας εκφράζει ανησυχία για τη δυναμικότητα της ανάπτυξης», υποστηρίζει. «Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η σταθεροποίηση στην οικονομική δραστηριότητα είναι πλασματική και δυσκολεύονται να "δουν" εάν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να τη στηρίξει».

Όμως ο κ. Matejka πιστεύει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας έχει γερές βάσεις, ενώ ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να «τρέξει» και ως εκ τούτου οι κεντρικές τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν την τρέχουσα χαλαρή νομισματική πολιτική για κάποιο διάστημα.

«Τα κέρδη ανά μετοχή των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αναμένεται ότι θα ενισχυθούν μεταξύ 40% και 50% εντός της επόμενης 2ετίας», προβλέπει ο αναλυτής και προσθέτει ότι «θεωρούμε πως μπορούν να το πετύχουν. Τα περιθώρια κέρδους παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω και των επιθετικών προγραμμάτων μείωσης κόστους.

Όμως οι αγορές μπορεί να βρεθούν υπό πίεση στο β΄ εξάμηνο του 2010 λόγω της αβεβαιότητας για τη νομισματική πολιτική αλλά και της απόσυρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης.

Θεωρούμε ότι είναι δυνατή η ενίσχυση κατά 20% των κερδών ανά μετοχή στην Ευρώπη το 2010 και κατά 15% το 2011, αλλά και πιθανού rerating στα P/E», καταλήγει ο αναλυτής της JP Morgan.
© The Financial Times Limited 2009. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v