Οι 3 στόχοι της φετινής χρονιάς

Η προβληματική οικονομική κατάσταση πιθανόν να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν τους φετινούς τους στόχους: να περνάνε περισσότερο καιρό με φίλους και οικογένεια, να ξεχρεώσουν, να μάθουν μια καινούργια τέχνη.

Οι 3 στόχοι της φετινής χρονιάς
Στο ξεκίνημα κάθε έτους, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων βάζει τους στόχους που θέλει να επιτύχει στη νέα χρονιά. Και φέτος, σύμφωνα με τον Lex, η προβληματική οικονομική κατάσταση είναι πιθανόν να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Δηλαδή:

Πρώτος στόχος: Θα περνάω περισσότερο καιρό με τους φίλους και την οικογένειά μου. Αναγκαστικά. Αν και η ανεργία στις χώρες του ΟΟΣΑ δείχνει να έχει φτάσει στο ζενίθ, θα είναι δύσκολο να μειωθεί σημαντικά το 2010. Η ανεργία στην Αμερική, για παράδειγμα, έχει υπερδιπλασιαστεί στα δύο τελευταία χρόνια. Παρέμεινε περί το 10% τον Δεκέμβριο αλλά ίσως αυτή την εβδομάδα να δούμε ζωτικές ενδείξεις ίασης στην απασχόληση. Στα τελικά μεγέθη του Δεκεμβρίου, ίσως αποτυπωθεί η πρώτη αύξηση στην απασχόληση από τότε που τελείωσε η ύφεση. Η εικόνα στην Αγγλία είναι ανάλογη, καθώς προβλέπεται ότι η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται φέτος –αλλά όχι εγκαίρως για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη.

Δεύτερος στόχος: Θα προσπαθήσω να ξεχρεώσω, όπως όλος ο κόσμος. Για τον μέσο άνθρωπο, η αποκατάσταση του οικογενειακού βαλαντίου είναι επιτακτική ανάγκη. Σε χώρες όπως η Αγγλία, με υψηλά επίπεδα ιδιωτικού δανεισμού, η διαδικασία θα είναι επίπονη. Όπως τονίζει η RAB Capital, η δεκαετία εύρωστης οικονομικής ανάπτυξης έως το 2008 για την οποία καμάρωνε ο Gordon Brown, οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην πτώση της αποταμίευσης. Η επαναφορά θα προκαλέσει βραδύτητα στην βρετανική ανάκαμψη.

Τρίτος στόχος: Θα μάθω κάτι καινούργιο, όσο προλαβαίνω ακόμη την παγκοσμιοποίηση. Σε χώρες που το outsourcing δημιουργεί «τρύπες», ένα πανεπιστημιακό δίπλωμα δεν αποτελεί πλέον το εισιτήριο για μια ασφαλή θέση εργασίας. Οσοι εργαζόμενοι έχουν χτίσει το επαγγελματικό τους προφίλ με βάση μια συγκεκριμένη επιχείρηση εις βάρος μιας πιο μεταβλητής κατάρτισης, κινδυνεύουν. Ισως θα είναι χρήσιμο να μάθω Μανδαρίνικα. Ισως μάθω πώς να σχετίζω δουλειές ελεύθερου επαγγέλματος ή συμβουλευτικών υπηρεσιών για να εξασφαλίσω το μεροκάματο.
© The Financial Times Limited 2010. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v