Ρεκόρ Goldman: 131 συνεδριάσεις των 100 εκ. δολ.

Η Goldman Sachs απεκόμισε 100 εκατ. δολ. και πλέον σε καθαρά έσοδα από συναλλαγές επί 131 συνεδριάσεις της περασμένης χρονιάς -δηλαδή περίπου ημέρα παρά ημέρα σε χρηματιστηριακό χρόνο.

  • του Justin Baer (Νέα Υόρκη)
Ρεκόρ Goldman: 131 συνεδριάσεις των 100 εκ. δολ.
Η Goldman Sachs απεκόμισε πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε καθαρά έσοδα από συναλλαγές επί 131 ημέρες της περασμένης χρονιάς –δηλαδή περίπου ημέρα παρά ημέρα σε χρηματιστηριακό χρόνο- σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς Securities and Exchange Commission.

Η Goldman κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα – ρεκόρ μολονότι ανέλαβε περισσότερα εμπορικά ρίσκα το 2009 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η ημερήσια «διακινδυνευόμενη αξία» (“value at risk” VAR) – τα περισσότερα που υπολογίζει η τράπεζα ότι θα μπορούσαν οι traders της να χάσουν κάθε συγκεκριμένη ημέρα- ήταν 218 εκατ. δολ. το 2009 από 180 εκατ. δολ. στο προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η Goldman κέρδισε το ποσό ρεκόρ των 13,4 δισ. δολ. το 2009, καθώς τα καθαρά έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν στα 45,2 δισ. δολ. και η τράπεζα επιβλήθηκε στο κόστος αποζημίωσης, καθώς ακούγονταν πολλές επικρίσεις για τα bonus των τραπεζιτών.

Το ρεκόρ των 131 συνεδριάσεων των 100 εκατ. δολ. και πάνω το 2009, είναι υψηλότερο από τις 90 ημέρες του 2008. Στις 263 συνεδριάσεις της περασμένης χρονιάς, η τράπεζα έχασε κεφάλαια 19 φορές, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι ημερήσιες ζημίες της ποτέ δεν ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια.

«Είναι εντυπωσιακό, αν και όχι αναπάντεχο,» δήλωσε ο David Hendler, αναλυτής της CreditSights. “Ήταν από τα λίγα πολύ καλά στοιχήματα του 2009.»
© The Financial Times Limited 2010. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v