Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή σπουδή για εισαγωγή ETFs του S&P 500

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν exchange traded funds για να επενδύσουν στον S&P 500 σύντομα θα έχουν πολλές επιλογές διαθέσιμες, καθώς οι πάροχοι σπεύδουν να εισάγουν ανταγωνιστικές εκδοχές.

Ευρωπαϊκή σπουδή για εισαγωγή ETFs του S&P 500
Οι Ευρωπαίοι επενδυτές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν exchange traded funds για να επενδύσουν στον S&P 500 σύντομα θα έχουν πολλές επιλογές διαθέσιμες, καθώς οι πάροχοι σπεύδουν να εισάγουν ανταγωνιστικές εκδοχές των ETFs που «παρακολουθούν» το πιο διάσημο χρηματιστηριακό δείκτη των ΗΠΑ.

Συνολικά επτά ETFs που παρακολουθούν τον S&P 500 θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον Μάιο, καθώς οι τράπεζες κυκλοφορούν όσο γρηγορότερα μπορούν τα νέα προϊόντα τους.

Η σπουδή για την εισαγωγή των funds είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης απόφασης του παρόχου Standard & Poor's, να λήξει το συμβόλαιο αποκλειστικής άδειας με το iShares, που τα τελευταία 10 χρόνια απολαμβάνει το μοναδικό δικαίωμα προσφοράς προϊόντος που παρακολουθεί τον S&P 500.

Η HSBC, η Credit Suisse και η Lyxor είναι οι πιο πρόσφατοι πάροχοι, που εισήγαγαν μέσα στην εβδομάδα ETFs του S&P 500, ενώ η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ακολουθήσει σύντομα.

Η αποκλειστική συμφωνία που απολάμβανε η iShares, βοήθησε να δημιουργηθούν ενεργητικά στα S&P 500 ETF ύψους 7,2 δισ. δολ. στα τέλη του α΄τριμήνου, που σημαίνει ότι ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ETF στην Ευρώπη.

Τώρα, βέβαια είναι αναπόφευκτο και αναμενόμενο να υπάρξει κερματισμός στα ενεργητικά, όσον αφορά τα περιορισμένα κεφάλαια Ευρωπαίων επενδυτών που μπορούν να δρομολογηθούν σε S&P 500 ETFs.
© The Financial Times Limited 2010. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v