Τακτικό πρόγραμμα stress test στην Ινδία

Ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, η Ινδία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλλει σε stress tests τις τράπεζες της χώρας, δύο φορές τον χρόνο, ώστε να δημιουργήσει εμπιστοσύνη για το τραπεζικό της σύστημα.

  • James Lamont και James Fontanella-Khan (Μουμπάι)
Τακτικό πρόγραμμα stress test στην Ινδία
Ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, η Ινδία πρόκειται να υποβάλλει σε stress tests τις τράπεζες της χώρας δύο φορές τον χρόνο.

Οι ινδικές τράπεζες βγήκαν σχεδόν αλώβητες από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, αν και υπέστησαν επιπτώσεις από την ευρύτερη αποστράγγιση ρευστότητας.

Πάντως, η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας δηλώνει ότι έχει διενεργήσει stress tests κατά τη διάρκεια της κρίσης και θα συνεχίζει να το κάνει τακτικά στο μέλλον, ώστε να δημιουργήσει εμπιστοσύνη για το τραπεζικό της σύστημα.

Η ινδική κίνηση καταδεικνύει μια ευρεία αναγνώριση μεταξύ των κεντρικών τραπεζών για την αξία των τεστ αντοχής, όπου οι ισολογισμοί των τραπεζών υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί πόση πίεση θα μπορούσαν να αντέξουν σε περίπτωση μελλοντικής κρίσης.

Ωστόσο, οι ινδικές αρχές, σε αντίθεση με τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές, δεν κοινοποιουν τα πορίσματά τους.

Κορυφαίο στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας δήλωσε στους "Financial Times" ότι το ίδρυμα έχει μέχρι στιγμής διενεργήσει δύο stress tests στις εμπορικές τράπεζες της χώρας και έχει διεξαγάγει αρκετές εξετάσεις με κλαδικό άξονα.
© The Financial Times Limited 2010. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v