Η Κίνα ανοίγει την αγορά χρυσού

Σε ανοδική πορεία επιστρέφει το κίτρινο μέταλλο, μετά τις κινήσεις της Κίνας για την απελευθέρωση της αγοράς, σε συνδυασμό με την ευρύτερη αποφυγή του ρίσκου, που τονώνουν τη ζήτηση για χρυσό.

  • Michael Hunter
Η Κίνα ανοίγει την αγορά χρυσού
Στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας επέστρεψαν οι τιμές του χρυσού, μετά την κίνηση της Κίνας προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης της αγοράς, σε συνδυασμό με την ευρύτερη αποφυγή του ρίσκου, που τονώνει τη ζήτηση για κίτρινο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού επέστρεψε προς τα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά, πέντε συνεδριάσεις μετά την πτώση στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1.156,9 δολ. Σήμερα ενισχύεται 0,9% στα 1.195 δολάρια ανά ουγκιά, καταγράφοντας την έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση ανόδου στην αγορά του, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα δύο μηνών.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των οίκων που επιτρέπεται να διακινούν χρυσό διεθνώς, κίνηση την οποία καλωσόρισαν οι αναλυτές, όπως και την ενθάρρυνση της σύστασης προϊόντων ETF του πολύτιμου μετάλλου στη χώρα.

"Η διεθνοποίηση της κινεζικής αγοράς ίσως επίσης οδηγήσει σε αύξηση των ξένων μελών στο Χρηματιστήριο Χρυσού της Σαγκάης και στο να επιτρέψει στις τράπεζες να κάνουν hedge στις θέσεις τους στο μέταλλο", δήλωσε ο κ. Edel Tully, αναλυτής της UBS.

"Φανερώνει την επιθυμία απελευθέρωσης της αγοράς χρυσού και ενοποίησής της στο χρηματοοικονομικό πλαίσιο της Κίνας, που περιλαμβάνει την αγορά συναλλάγματος. Μετά την Ινδία, η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής χρυσού στη φυσική αγορά. Οπότε, η κίνηση αφομοίωσης, απελευθέρωσης και επέκτασης αυτής της αγοράς, μέσα στον χρόνο, θα αυξήσει τη ζήτηση για χρυσό".
© The Financial Times Limited 2010. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v