Στην άμυνα οι αναδυόμενες ενόψει της Fed

Ενόψει της εξαιρετικά κρίσιμης συνεδρίασης της Fed στις 3/11, πολλοί αναλυτές συμβουλεύουν τους πελάτες τους να ρευστοποιήσουν ορισμένα από τα θεαματικά κέρδη των αναδυόμενων αγορών.

  • Anthony Deutsch
Στην άμυνα οι αναδυόμενες ενόψει της Fed
Μπορεί να περίμενε πολύ καιρό για να εκδηλωθεί, αλλά το ράλι τιμών που καταγράφτηκε στις αναδυόμενες ασιατικές αγορές, ίσως έχει πια κλείσει τον κύκλο του. Αυτή είναι η άποψη, τουλάχιστον, του κ. Tim Condon, επικεφαλής ασιατικών οικονομιών της ING.

Η άποψη του αναλυτή, συμπίπτει με τις απόψεις των αναλυτών της Morgan Stanley, οι οποίοι επίσης προειδοποιούν τους επενδυτές για τα υψηλά επίπεδα των αξιών στα χρηματιστήρια και τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών. Αν και δεν περιμένουν πτώσεις τιμών, οι αναλυτές τονίζουν ότι σε αυτό το σημείο, οι αξίες είναι σίγουρα «τραβηγμένες.»

Τα κρατικά ομόλογα και το χρηματιστήριο της Ινδονησίας, που επί χρόνια περιφρονούσαν οι επενδυτές, έχουν συγκεντρώσει το ογκώδες ποσό των 12 δισ. δολ. σε ξένα κεφάλαια μέχρι στιγμής στο έτος, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Ο σύνθετος δείκτης της Τζακάρτα έχει εκτιναχθεί 40% από τον Ιανουάριο, μετά το +85% του 2009, με εισροές της τάξης των 2,4 δισ. δολ. Τα yields των ομολόγων κινούνται σε ιστορικά χαμηλά.

Η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες και η Μαλαισία έχουν καταγράψει εξίσου θεαματικές εμφανίσεις.

Η προειδοποιηση του κ. Condon τώρα, βασίζεται στην εξής πρόβλεψη: Στις 3 Νοεμβρίου η αμερικανική Fed αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοφανή μέτρα περαιτέρω τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ. Αυτό θα ενθαρρύνει τους επενδυτές να βγάλουν τα χρήματά τους από την αποταμίευση και τα κρατικά ομόλογα και να τα ρίξουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Και ο Dow, προβλέπει ο ίδιος, θα ανταποκριθεί με εκτίναξη 500 μονάδων.

Για την Ασία, αυτό σημαίνει ότι είναι ώρα για κάποιες ρευστοποιήσεις κερδών.

Η υπόθεσή του είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των αναλυτων της Morgan Stanley, που πιστεύουν ότι η αμερικανική οικονομία όχι μόνο δεν θα ανακάμψει, αλλά θα βουλιάξει σε διπλή ύφεση, που θα συμπαρασύρει τις διεθνες αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, ο επενδυτής έχει κρίσιμες αποφάσεις να λάβει ενόψει της συνεδρίασης της 3ης Νοεμβρίου στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
© The Financial Times Limited 2010. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v