Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα κινηθούν οι μετοχές το τρίτο τρίμηνο

Δύο διαφορετικές απόψεις καταθέτουν για την πορεία των μετοχών το τρίτο τρίμηνο ο A. Utermann της Allianz και η D. Choyleva της Lobard Street. Ποιοι παράγοντες θα είναι οι καταλύτες. Τι προτείνουν για μετρητά και ομόλογα.

Πώς θα κινηθούν οι μετοχές το τρίτο τρίμηνο

Θετική στάση απέναντι στις μετοχές διατηρεί για το τρίτο τρίμηνο η Lobard Street Research εν όψει της ανόδου των επιτοκίων σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, υποστηρίζει στο video των Financial Times η Diana Choyleva.

Περισσότερο ουδέτερος εμφανίζεται ο Andreas Utermann της Allianz Global Investors ο οποίος προβλέπει αυξημένη αναταραχή στις αγορές στην περίπτωση σοβαρού γεωπολιτικού επεισοδίου.

Ο κ. Utermann προτείνει για τα επόμενα τρίμηνα μεγαλύτερη προσοχή στις επενδύσεις υψηλού ρίσκου, σε σύγκριση με το παρελθόν και αύξηση της θέσης σε μετρητά. «Δεν λέω πωλήστε, αλλά λέω να είστε περισσότερο προσεκτικοί» τονίζει. Ο ίδιος θεωρεί πως μέχρι να έρθει η στιγμή της αύξησης επιτοκίων οι αγορές θα παραμείνουν σταθερές.

Η Diana Choyleva θεωρεί πως ένας αστάθμητος παράγοντας είναι η ανάπτυξη στην Κίνα που μπορεί να αποτελέσει αρνητική έκπληξη στα επόμενα τρίμηνα. Η ίδια εκτιμά πως οι διαχειριστές πρέπει να αρχίσουν να αναμορφώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους εν όψει των αυξήσεων επιτοκίων.

Γι' αυτό προβλέπει πως οι μετοχές θα αποδώσουν καλύτερα από τα ομόλογα και στο τρίτο και στο τέταρτο τρίμηνο.

«Οι μετοχές είναι καλό αντίδοτο για την εποχή των αυξανόμενων επιτοκίων στην οποία φαίνεται πως θα εισέλθουμε κάποια στιγμή στα επόμενα τρίμηνα σε ΗΠΑ και Βρετανία», καταλήγει.

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v