Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «φάντασμα» του Kirch απειλεί την Deutsche Bank

Σχεδόν 12 χρόνια μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του μακαρίτη Leo Kirch στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα απόνερα πλήττουν την Deutsche Bank. Απαγγέλλονται κατηγορίες κατά του συνδιευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Το «φάντασμα» του Kirch απειλεί την Deutsche Bank

Τις επιπτώσεις που θα έχει για την Deutsche Bank η απαγγελία κατηγοριών κατά του συνδιευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Juergen Fitschen εξαιτίας της εμπλοκής του στην υπόθεση χρεοκοπίας του ομίλου Kirch αναλύει ο Martin Arnold, ο τραπεζικός συντάκτης των Financial Times.

Οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται πως έχουν ολοκληρώσει τις πολυετείς έρευνές τους για τη χρεοκοπία του ομίλου Kirch και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα στραφούν και κατά του Juergen Fitschen. Ο τελευταίος εμπλέκεται, πάντα σύμφωνα με τις πηγές του γερμανικού Τύπου, επειδή κατά τη διάρκεια της πολυετούς έρευνας δεν παρενέβη για να αποκαταστήσει λανθασμένα στοιχεία που κατέθεσαν στις δικαστικές αρχές στελέχη του ομίλου της Deutsche Bank.

Ο κ. Fitschen βρίσκεται υπό διερεύνηση και για μια δεύτερη υπόθεση του ομίλου Kirch, χωρίς να είναι γνωστό αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός αντιμετωπίζει σειρά δικαστικών προβλημάτων, μολονότι τον τελευταίο καιρό ρύθμισε ορισμένες εκκρεμότητες όπως, για παράδειγμα, με τις αρχές των ΗΠΑ για την πώληση επενδυτικών προϊόντων που συνδέονταν με στεγαστικά δάνεια.

Μεταξύ των δικαστικών εκκρεμοτήτων περιλαμβάνεται η γνωστή υπόθεση με το LIBOR στην οποία εμπλέκονται και άλλοι τραπεζικοί όμιλοι, υπόθεση με τη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών κ.ά.

 

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v