Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχει συνέχεια το ράλι στη Wall Street;

Μετά την κατάρριψη του φράγματος των 2.000 μονάδων από τον S&P 500, το ερώτημα για τους επενδυτές είναι αν το επίπεδο αυτό θα αποτελέσει το τέλος στο ράλι. Η ανταποκρίτρια των F.T. στη Wall Street αναλύει τους παράγοντες που θα επηρεάσουν την πορεία του δείκτη.

Έχει συνέχεια το ράλι στη Wall Street;

Τους καταλύτες που θα κρίνουν την πορεία του S&P 500 μετά την άνοδο πάνω από τις 2.000 μονάδες παρουσιάζει η ανταποκρίτρια των F.T. στη Wall Street, Nicole Bullock.

Σύμφωνα με την ίδια, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για το αν θα συνεχιστεί το ράλι, ενώ σημαντική θα είναι και η πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η κίνηση του δείκτη πάνω από τις 2.000 μονάδες τη Δευτέρα δεν πρέπει να αποδοθεί στην ομιλία της Janet Yellen στο Jackson Hole την Παρασκευή, καθώς όπως τόνισε η ομιλία της επικεφαλής της Fed ήταν αρκετά συγκρατημένη.

«Αυτό που έδωσε στην αγορά ώθηση τις τελευταίες εβδομάδες ήταν ότι τα αποτελέσματα των εταιρειών το δεύτερο τρίμηνο εμφανίστηκαν τελικά καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Αυτό ήταν που μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα», ανέφερε η κ. Bullock.

Η κ. Bullock υποστήριξε επίσης πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία του δείκτη, καθώς ο όγκος συναλλαγών θα είναι μεγαλύτερος.

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v