Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοτία: Το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας και η μάχη του… Yestival

Σπάνια οι πολίτες μιας δυτικής χώρας επιστρέφουν μαζικά στην πολιτική. Αυτό συμβαίνει στη Σκοτία που στις 18 Σεπτεμβρίου καλείται να αποφασίζει για την ανεξαρτησία της.

Σκοτία: Το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας και η μάχη του… Yestival

Καυτό πολιτικά ήταν το καλοκαίρι στην Σκοτία. Στο δρόμο για το δημοψήφισμα της 18 Σεπτεμβρίου, οπότε οι Σκοτσέζοι καλούνται να ψηφίσουν για το εάν θέλουν την ανεξαρτησία τους το θερμόμετρο έχει ανέβει.

Πέρα από την επίσημη πολιτική σκηνή και τα debate πολίτες παίρνουν θέση και οργανώνουν πρωτότυπες καμπάνιες για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Ένα από αυτά τα κινήματα των πολιτών που τάσσεται υπέρ του «ναι» στην ανεξαρτησία, το «Yestival» (ένα λογοπαίγνιο μεταξύ του yes και του festival) παρακολουθούν οι FT.

Καθηγητές, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες οργώνουν τη χώρα και συζητούν τι σημαίνει για αυτούς η ανεξαρτησία.
Το σημαντικό είναι ότι τα κινήματα αυτά, επιστρατεύοντας πολλές φορές τη μουσική, το χιούμορ και αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν καταφέρει να φέρουν πολλούς νέους στην πολιτική.

Κάτι σπάνιο συμβαίνει στην Σκοτία, σημειώνουν οι Financial Times. Σε μια δυτική χώρα φουντώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων για την πολιτική. Ανεξάρτητα του αποτελέσματος η «ενέργεια» που απελευθερώθηκε από όλη αυτή τη διαδικασία θα συντροφεύει την Σκοτία για αρκετά χρόνια…

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v