Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τρελάθηκαν» οι Ιάπωνες και τυπώνουν χρήμα με το τσουβάλι;

Δείτε σε 90 δευτερόλεπτα όσα πρέπει να ξέρετε για την απόφαση της Ιαπωνίας να αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πώς επηρεάζονται οι αγορές και ποια στοιχήματα βάζει το Τόκιο.

«Τρελάθηκαν» οι Ιάπωνες και τυπώνουν χρήμα με το τσουβάλι;

Μια ημέρα μετά τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Fed, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (ΒοJ) ακολούθησε αντίθετη πορεία παρατείνοντας την ποσοτική χαλάρωση.

Οι αξιωματούχοι της ΒοJ αποφάσισαν να επεκτείνουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα 80 τρισ. γεν (726 δισ. δολ.) ετησίως, από 60-70 τρισ. γεν μέχρι πρότινος.

Ο David Pilling, συντάκτης των F.T. στις ασιατικές αγορές, εξηγεί σε 90 δευτερόλεπτα γιατί η ιαπωνική κεντρική τράπεζα προέβη σε αυτή την κίνηση έκπληξη και ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στις διεθνείς αγορές.

Τι λέει για το δύσκολο στοίχημα για την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό, τις αρνητικές επιπτώσεις από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης τον Απρίλιο. Ποιες είναι οι προβλέψεις του κ. Pilling για τον αντίκτυπο στην ισοτιμία του γεν με το δολάριο και στα παγκόσμια χρηματιστήρια.

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v