Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς να αποκτήσετε εκατομμύρια «ακόλουθους» στο Youtube

Τι χρειάζεται για να αποκτήσει δυναμική και πολλούς followers το κανάλι σας στο Youtube; Οι FT βρέθηκαν στο συνέδριο των... Youtubers στο Λονδίνο και μίλησαν με τρεις «αστέρες» του χώρου για το μυστικό της επιτυχίας.

Πώς να αποκτήσετε εκατομμύρια «ακόλουθους» στο Youtube

Το μυστικό των bloggers που καταφέρνουν να κερδίζουν τον επιούσιο από τα κανάλια τους στο Youtube προσπάθησε να «ξεκλειδώσει» ο συντάκτης τεχνολογίας των Financial Times, Jonathan Ford.

Ο ρεπόρτερ βρέθηκε στο Summer in the City, το ετήσιο συνέδριο των fans του Youtube στο Λονδίνο, όπου και συναντήθηκε με τρεις από τους «αστέρες» του site.

Οι περισσότεροι bloggers στο Youtube ξεκινούν να ανεβάζουν videos από χόμπι και στη συνέχεια, όταν «χτίσουν» σταδιακά ένα κοινό, συνειδητοποιούν ότι μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά έσοδα από τις διαφημίσεις.

Όμως οι Alfie Deyes, Joe Sugg και Markus Butler διαχειρίζονται κανάλια στη δημοφιλή ιστοσελίδα με εκατομμύρια followers, με αποτέλεσμα να αποκομίζουν αρκετά από τις διαφημίσεις ώστε να μην χρειάζεται να βρουν μια «κανονική» δουλειά.

O Alfie Deyes, διαχειριστής του Pointless Blog, έχει 3,3 εκατ. followers, που παρακολουθούν στενά ό,τι ανεβάζει, ένα μείγμα από παιχνίδια, φάρσες και εμπειρίες της καθημερινής του ρουτίνας.

«Δεν υπάρχει κάποιο τρικ. Εάν σου αρέσει να φτιάχνεις και να ανεβάζεις videos, το βασικό είναι να διασκεδάζεις εσύ. Μην περιμένεις, ούτε να ελπίζεις ότι θα προσελκύσεις εκατομμύρια ακόλουθους. Απλά να διασκεδάζεις.», υπογραμμίζει.

Ο Joe Sugg ξεκίνησε το 2011 και έχει ήδη 3,1 εκατ. ακόλουθους ενώ μόλις τον τελευταίο χρόνο ασχολείται αποκλειστικά με το «άθλημα». «Πλέον το Youtube είναι πλήρης απασχόληση για μένα», υπογραμμίζει.

Το κανάλι του Markus Butler, με 3,2 εκατ. ακόλουθους, είναι σαν καθημερινό ημερολόγιο, καθώς καταγράφει ό,τι του συμβαίνει και του κάνει εντύπωση. Όμως, έτσι, δεν χάνει την ιδιωτικότητά του; «Στα videos δεν παρουσιάζω ουσιαστικά την καθημερινότητά μου. Είναι βαρετό. Προσπαθώ να εμφανίσω τον καλύτερο εαυτό μου», σχολιάζει.

 

 
© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v