Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια είναι η νέα γενιά gadgets μετά τα tablet

Ουδείς γνωρίζει ποιες από τις νέες κατηγορίες έξυπνων συσκευών θα προτιμήσουν τελικά οι καταναλωτές. Σε άγνωστα νερά κινούνται οι ισχυροί όμιλοι και στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της κατανάλωσης.

Ποια είναι η νέα γενιά gadgets μετά τα tablet

Ο κατακερματισμός της καινοτομίας είναι μία από τις δύο σημαντικότερες τάσεις στην τεχνολογία, όπως προκύπτουν από τη φετινή έκθεση Consumer Electronic Show (CES) στο Λας Βέγγας των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο διάστημα της προηγούμενης δεκαετίας, οι κολοσσοί της τεχνολογίας είχαν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μικρού αριθμού συσκευών όπως tablets και κινητά τηλέφωνα.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, η κατάσταση αλλάζει. Ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλία συσκευών κυκλοφορεί στην αγορά όπως οι φορητές συσκευές που μπορούν να φορεθούν (wearables), ρολόγια με δυνατότητες περιήγησης στο Διαδίκτυο, ζωντανής παρακολούθησης της θερμοκρασίας ενός μωρού μέσω του tablet, κλπ. 

Πρόκειται για μια από τις προκλήσεις για τις εταιρείες τεχνολογίας καθώς δεν είναι ακόμα εμφανές ποιες από τις νέες συσκευές θα προτιμήσουν οι χρήστες.

Η δεύτερη τάση συνδέεται με το ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο των καταναλωτών από τις αναδυόμενες αγορές. Ηδη καλύπτουν περί το 50% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Πρόκειται για μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τους πολυεθνικούς κολοσσούς καθώς οι συγκεκριμένοι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες συσκευές που καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες. 

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v