Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρισέ: Αργμαγεδδών ένα Grexit για την ευρωζώνη

H έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σήμερα θα ήταν το ίδιο δραματική όσο και στο απόγειο της κρίσης χρέους, υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Η ευρωζώνη επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, τονίζει.

Τρισέ: Αργμαγεδδών ένα Grexit για την ευρωζώνη

Την εκτίμηση ότι ένα Grexit θα αποτελούσε σήμερα όπως και στο παρελθόν ένα δράμα για τους Ελληνες και για τους ευρωπαϊκούς λαούς κάνει ο κ. Τρισέ σε συνέντευξή του στους Financial Times.  

«Θα ήταν ένα μεγάλο-μεγάλο σοκ για την υπόλοιπη Ευρώπη», τονίζει, προσθέτοντας πως δεν πίστεψε ποτέ ότι θα ήταν εύκολη διαδικασία.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως ποτέ δεν έκανε την υπόθεση εργασίας για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, ενώ σημειώνει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τις κρίσιμες επιλογές για τα προγράμματα που εκτελέστηκαν.

Η ευρωζώνη επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης, με τέσσερα νέα μέλη από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως το ευρώ βασίζεται σε μια μακρά ιστορική διαδικασία ενοποίησης των ευρωπαϊκών κρατών, επισημαίνει ο κ. Τρισέ.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v