Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Αθήνα και τα «παιχνίδια» αποσταθεροποίησης του Πούτιν

Ιστορία δυο τραγωδιών η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Τι ζητά η Ελλάδα και τι επιδιώκει το Κρεμλίνο από το «φλερτ». Που θα κριθεί το παιχνίδι της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και της διατήρησης της ευρωπαϊκής συνοχής απέναντι στον Πούτιν.

Η Αθήνα και τα «παιχνίδια» αποσταθεροποίησης του Πούτιν
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα προκάλεσε έντονη ανησυχία και εκνευρισμό σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς τύπου.

Ο πολιτικός αναλυτής των Financial Times, Philip Stephens, αναλύει τις πραγματικές προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τι περιμένει να κερδίσει από το «φλερτ» με την Ρωσία. «Φυσικά ο Τσίπρας δεν θα πρέπει να περίμενε ότι ο Πούτιν θα σπεύσει σε διάσωση», υπογραμμίζει και προσδίδει καθαρά συμβολική σημασία στην επίσκεψη.

Σημειώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης και όχι το δημοσιονομικό, ενώ υποστηρίζει πως η Ευρώπη πρέπει να ταρακουνηθεί από την συνάντηση του Ρώσου και του Έλληνα ηγέτη στην Μόσχα.

Ο αναλυτής περιγράφει πως πρέπει να απαντήσουν οι Ευρωπαίοι στην στρατηγική αποσταθεροποίησης του Πούτιν στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, ενώ περιγράφει τα παραδείγματα των συμμαχιών του Ρώσου ηγέτη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό και την χρηματοδότηση κομμάτων στην Βουλγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v