Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η... επίθεση των ρομπότ στα νοικοκυριά!

Μπορεί τα ρομπότ να μην είναι έτοιμα... να καταλάβουν τον κόσμο, αλλά σιγά σιγά καταλαμβάνουν τα σπίτια μας. Έξυπνες μηχανές μπορούν τώρα πια να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού αυτόνομα.

Η... επίθεση των ρομπότ στα νοικοκυριά!

Η αγορά για τα οικιακά ρομπότ μεγαλώνει. Οι κινήσεις των ρομπότ γίνονται όλο και πιο επιδέξιες και οι εργασίες που επιτελούν όλο και πιο πολύπλοκες, όπως αναφέρει το video των Financial Times. Το έξυπνο ρομπότ "Μόλι", το τελευταίο επίτευγμα της ρομποτικής, μαγειρεύει.

Αφού καταγράψει τις κινήσεις που κάνετε στην κουζίνα, τις αναπαράγει ακριβώς κι έτσι το φαγητό είναι το ίδιο - ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές και οι... «οι εκπαιδευτές» του. Κι αν οι 10.000 λίρες Αγγλίας που κοστίζει ο ρομποτικός μάγειρας σας φαίνονται πολλές, μπορείτε από τώρα να αγοράσετε μία αυτόνομη ηλεκτρική σκούπα. Ίσως γίνετε κάτοχος μίας από τις 15,5 εκατομμύρια ρομποτικές συσκευές που αναμένεται να πωληθούν από το 2013 μέχρι το 2016.

Όμως η πιο σημαντική εξέλιξη στον τομέα αυτόν δεν αφορά ούτε στο μαγείρεμα ούτε στο σκούπισμα. Με διαρκώς γηράσκουσες κοινωνίες στον πλανήτη, τα ρομπότ αναμένεται σε λίγα χρόνια να καλύψουν το κενό στη φροντίδα ηλικιωμένων και ανάπηρων. Η Ε.Ε., με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλικιωμένων πολιτών στον πλανήτη, χρηματοδοτεί προγράμματα ρομποτικής έρευνας με αυτόν ακριβώς το στόχο.     

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v