Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το επενδυτικό παράδοξο της Ευρώπης

Η ευρωζώνη εμφανίζει καλύτερη ανάπτυξη από τις ΗΠΑ αλλά παρά τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις αύξησης των επενδύσεων. Ο Chris Gentle εξηγεί τους λόγους. Τι δείχνει η πανευρωπαϊκή έκθεση της Deloitte

Παρά τη βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές και την ενίσχυση της αισιοδοξίας, οι επενδύσεις στην Ευρώπη μένουν πίσω σε σχέση με τις ΗΠΑ και άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Με αυτό το παράδοξο καταπιάστηκε έρευνα της Deloitte, με τον αναλυτή της εταιρίας, Chris Gentle, να αναλύει στους Financial Times του λόγους. 

Οπως επισημαίνει, το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών στην ΕΕ είναι πιο αισιόδοξοι από ότι έναν χρόνο πριν, όχι μόνο σε σχέση με τα έσοδα, αλλά και με τα περιθώρια κερδοφορίας. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη αισιοδοξία καταγράφεται στην Ισπανία και εν συνεχεία στην Ολλανδία. 

Ομως, γιατί η αισιοδοξία δεν μεταφράζεται σε περισσότερες επενδύσεις; Δεν είναι ζήτημα ρευστού, τονίζει το στέλεχος της Deloitte, είναι ζήτημα εμπιστοσύνης, που είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη μελλοντικών επενδύσεων, για αυτό μιλάμε για προσεκτική αισιοδοξία και όχι για πλήρη ανάκαμψη.

Δυστυχώς, σημειώνει, πρώτη προτεραιότητα για τους CFOs στην Ευρώπη είναι ακόμη η μείωση κόστους και όχι η οργανική ανάπτυξη και οι επενδύσεις, κάτι που ενδέχεται να πλήξει μελλοντικά την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v