Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική συμφωνία; Μην περιμένετε με κομμένη την ανάσα

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group δεν θα βγάλει λευκό καπνό για την Ελλάδα. Σπασμωδική η πρόοδος λένε αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες. Πιο σημαντικές οι συνομιλίες στην Δρέσδη, όπου έχουν συνάντηση οι υπουργοί Οικονομικών του G7.

Ελληνική συμφωνία; Μην περιμένετε με κομμένη την ανάσα

Περιμένετε με κομμένη την ανάσα για μια συμφωνία με την Ελλάδα; Καλή τύχη.

Ο ανταποκριτής μας στις Βρυξέλλες Peter Spiegel γράφει ότι οι αντιπροσωπείες και των 18 υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν αυτό το απόγευμα την καθιερωμένη τους τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο του λεγόμενου «Euro Working Group», όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας.

Αλλά παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις από την Αθήνα ότι μια συμφωνία είναι κοντά και τις ελπίδες πως η τηλεδιάσκεψη θα δώσει την ώθηση για μια έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, ανώτατοι αξιωματούχοι στους «θεσμούς» που εποπτεύουν την Ελλάδα λένε πως η πρόοδος είναι στην καλύτερη περίπτωση σπασμωδική και δεν έχει γίνει πρόοδος προς μια συμφωνία τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν έχουν γίνει συναντήσεις από την τελευταία εβδομάδα» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους. «Δεν μας έχουν παρουσιάσει ακόμα κάτι καινούργιο» πρόσθεσε.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επιμείνει πως μια συμφωνία με τους δανειστές είναι κοντά, για να δει αμέσως μετά τις ελπίδες της να διαψεύδονται και τους ελεγκτές του προγράμματος διάσωσης να μεταφέρουν στους ηγέτες της ευρωζώνης ότι τα κενά παραμένουν πολύ μεγάλα για να ολοκληρωθεί μια συμφωνία.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι πιο σημαντικές συνομιλίες την Πέμπτη θα γίνουν στην Δρέσδη, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες του G7, συμπεριλαμβανομένων και των επικεφαλής των τριών θεσμών: ο Πιέρ Μοσκοβισί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κριστίν Λαγκάρντ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η Ελλάδα θα συζητηθεί στα περιθώρια της συνάντησης.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v