Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wearables: Θέλεις να σε παρακολουθεί το αφεντικό εκτός δουλειάς;

Για τους manager ένα νέο εργαλείο για βελτίωση της αποδοτικότητας. Για τους εργαζόμενους μια εισβολή στην ιδιωτική τους ζωή. Είναι πραγματικά χρήσιμα για μία επιχείρηση; Ένα κοινωνικό πείραμα από τους FT.

Οι δυνατότητες των wearables για την παρακολούθηση της απόδοτικότητας, του ύπνου, του ρυθμού της καρδιάς ή ακόμα και της δραστηριότητας του εγκεφάλου ήταν κάποτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κάποτε καλό, της περισσότερες φορές όμως τρομακτικό. Με τον κλάδο του manager science να αναπτύσσεται όμως διαρκώς προκειμένου να βελτιώσει την αποδοτικότητα των εργαζομένων, πολλοί βλέπουν στα wearables τύπου iWatch τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Οι FT πραγματοποίησαν ένα πείραμα, δίνοντας πλήρη εξοπλισμό από wearable συσκευές σε μία υπάλληλο, προκειμένου να παρακολουθείται η καθημερινή της δραστηριότητα. Τα αποτελέσματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά από το αναμενόμενο. Και οι προβλέψεις για βελτίωση της αποδοτικότητας δεν δίνουν και πολλές ελπίδες σε όσους είναι υπέρ της διαρκούς παρακολούθησης από τις επιχειρήσεις.  

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v