Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η Γερμανία θα κάνει πίσω στο «παιχνίδι του δειλού»

Μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ «καίει» περισσότερο τους Γερμανούς παρά τους Ελληνες, εκτιμά ο John Authers. Ποια είναι τα δεδομένα και τι αποτιμούν σε αυτή τη φάση οι διεθνείς αγορές.

Όπως δείχνουν και τα spreads χωρών της ευρωπεριφέρειας, όπως η Πορτογαλία, οι αγορές δεν αναμένουν διάχυση σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζει ο John Authers.

Ο αρθρογράφος των FT υπογραμμίζει ότι η αποχώρηση από το ευρώ ενδιαφέρει περισσότερο τους Γερμανούς παρά τους Ελληνες, καθώς η αποχώρηση μιας αδύναμης χώρας από το ενιαίο νόμισμα είναι κακή για το Βερολίνο.

Ως εκ τούτου, τονίζει, πολλοί θεωρούν πως στο «παιχνίδι του δειλού» που εξελίσσεται μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, η Γερμανία θα είναι αυτή που θα κάνει πρώτη πίσω.

Εάν υπάρξει συμφωνία, που θα αποτρέψει Grexit ή Graccident, δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλη ανάκαμψη των αγορών. Εάν, πάντως, συμβεί το αναπάντεχο και η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή φύγει από το ευρώ, θα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο γεγονός από ότι θεωρούν πολλοί...

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v