Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pearson: Γιατί πουλήσαμε τους Financial Times

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και έγκυρους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο, οι Financial Times, πωλούνται από την ιδιοκτήτρια εταιρία Pearson στον ιαπωνικό όμιλο Nikkei. Ποιο το σκεπτικό πίσω από την ιστορική πώληση;

Ο CEO του εκδοτικού οργανιστμού Pearson, John Fallon, εξηγεί στους FT τη λογική πίσω από την πώλησή τους στο μεγαλύτερο μιντιακό όμιλο της Ιαπωνίας, τη Nikkei. 

Ο Pearson, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς εκπαιδευτικών εκδόσεων του κόσμου, είχε υπό τη σκέπη του τους FT για 58 χρόνια. Οι FT εξακολουθούν να είναι σημείο αναφοράς στη διεθνή δημοσιογραφία, την ώρα που η βιομηχανία του τύπου αλλάζει ριζικά, χάρις στα κινητά ψηφιακά μέσα. 

Αυτή ακριβώς η μεταβολή οδήγησε τον Pearson να πoυλήσει τους FT σε έναν δημοσιογραφικό οργανισμό, που όχι μόνο θα έχει την τεχνογνωσία για περαιτέρω ανάπτυξη, αλλά θα μπορέσει να επεκτείνει την απήχησή τους στην Ασία, μια αγορά όπου η ζήτηση για αγγλόφωνο τύπο αυξάνεται ραγδαία.

Η Nikkei, η οποία κατέβαλε ένα υψηλό, αλλά δικαιολογημένο αντίτιμο για τους FT, εγγυάται ότι η εγκυρότητα και αντικειμενικότητα τoυ γνωστού βρετανικού οργανισμού θα παραμείνει ανέπαφη.  

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v