Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα χαμηλά των αγορών και οι... κοινωνικές αντιδράσεις

Ο Peter Atwater της Financial Insights, σε συνέντευξή του στον John Authers των Financial Times, βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε αν πλησιάζουμε στο σημείο καμπής, όπου η κάθοδος των πρώτων υλών και νομισμάτων θα αρχίσει να αντιστρέφεται.

Τι κοινό έχουν ο χρυσός, οι βιομηχανικές πρώτες ύλες, οι αγορές και τα νομίσματα των αναπτυσσόμενων χωρών; Όλα βρίσκονται σε πτώση και προφανώς συνδέονται με κάποιον τρόπο. Το ερώτημα τώρα είναι: Έχουμε φτάσει στον πάτο; Κι αν ναι, υπάρχουν ευκαιρίες; 

Ο Peter Atwater της Financial Insyghts σε συνέντευξή του στο βίντεο των Financial Times με τον John Authers, ισχυρίζεται ότι το «χαμηλό» είναι πολύ κοντά και η βασική ένδειξη γι' αυτό είναι οι κοινωνικές αντιδράσεις σε πολλές χώρες, π.χ. στη Βραζιλία.

Ο ίδιος εκτιμά πως η μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια αποτελεί πολλές φορές ένα σημάδι ότι οι αγορές έχουν πιάσει... πάτο.

Ο αναλυτής προβλέπει ότι η Fed ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, δεδομένο που φαίνεται να έχει την αποδοχή και της Wall Street, τουλάχιστον σε σχέση με το 2014.

 

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v