Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Streaming θέτει νέα στάνταρ στη μουσική βιομηχανία

Με την ψηφιακή τεχνολογία, τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο στη μουσική βιομηχανία. Η πρόσβαση μέσω streaming ανοίγει νέους δρόμους σε μικρές εταιρίες και δημιουργούς για να φτάσουν τον καταναλωτή. Όμως το εισόδημα από τη μουσική μειώθηκε δραματικά.

Εταιρίες όπως το Spotify, το Υοutube και η Apple έχουν φέρει επανάσταση στη μουσική βιομηχανία, αναφέρει το βίντεο των Financial Times.

Κάποτε ο καταναλωτής έπρεπε να αγοράσει δίσκους, μετά CD, ενώ ύστερα ήρθε η διαδικτυακή αγορά αρχείων MP3. Τώρα, στο επόμενο στάδιο, μεγάλες πλατφόρμες προσφέρουν υπηρεσίες streaming.

Οι ανεξάρτητες δισκογραφικές απολαμβάνουν πολλά πλεονεκτήματα, αφού μπορούν τώρα πια να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρίες και να παρακάμψουν τους λιανικούς διανομείς.

Το streaming, αλλά και η αγορά βινιλίου, η οποία επέστρεψε, τονώνουν τη βιομηχανία, δηλώνουν.

Ωστόσο, η ψηφιακή διάθεση περιεχομένου δεν προσφέρει επαρκές εισόδημα στους δημιουργούς. Ιδιαίτερα για τη «μεσαία τάξη» τραγουδοποιών και καλλιτεχνών, το εισόδημα πλέον δεν είναι αρκετό για να επιβιώσουν.

Και πολλές φορές, μέχρι να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, κάτι καινούριο έρχεται και αλλάζει τόσο δραματικά την αγορά που θα πρέπει να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή. 

 

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v