Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο νέος κόσμος της εργασίας-λάστιχο

Καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει σταδιακά, δημιουργείται ένας νέος κόσμος της εργασίας με περισσότερες ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Oι Financial Times εξηγούν τι ακριβώς συνεπάγεται αυτή η αλλαγή για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.

Οι πληγές από την παγκόσμια οικονομική κρίση έχουν αρχίσει να επουλώνονται, αλλά το τοπίο για τους εργαζομένους δεν είναι το ίδιο.

Μολονότι τα ποσοστά ανεργίας έχουν υποχωρήσει, το ποσοστό των ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι έχει αυξηθεί, όπως και οι θέσεις μερικής απασχόλησης

Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση διαδικτυακών πλατφορμών όπως το Uber δημιουργεί μια νέα κατηγορία εργαζομένου που δεν δεσμεύεται από πολυετή συμβόλαια. 

Είναι η νέα αυτή πραγματικότητα μια ευκαιρία ή μια παγίδα για τους εργαζομένους; Δείτε στο βίντεο τι υποστηρίζουν η συντάκτρια των FT για εργασιακά θέματα Sarah O'Connor και ο αρθρογράφος John Gapper.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v