Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δισεκατομμυριούχοι μοιράζουν τη μισή τους περιουσία!

Συνολικά 137 κροίσοι έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση Μπάφετ - Γκέιτς να διαθέσουν το 50% όσων κατέχουν σε φιλανθρωπίες. Γιατί ξεκίνησε η προσπάθεια, τι λένε τα μέλη του κλαμπ και ποιοι είναι οι στόχοι.

Ο Γουόρεν Μπάφετ λέει ότι πρέπει να δώσεις στα παιδιά σου αρκετά χρήματα ώστε να μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά όχι τόσο πολλά ώστε να μην κάνουν τίποτα.

Ο δισεκατομμυριούχος που έχει ήδη διαθέσει τεράστια ποσά σε φιλανθρωπίες μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς ζητά από άλλους κροίσους να υπογράψουν μια δημόσια υπόσχεση-δέσμευση (Giving Pledge) ότι θα διαθέσουν τη μισή τους περιουσία για κοινωφελείς σκοπούς. 

Αυτή η έκκληση έχει βρει ανταπόκριση καθώς 137 έχουν ήδη υπογράψει. Ο συντάκτης των FT, Stephen Foley, μίλησε με ορισμένους από αυτούς και άκουσε τους λόγους που επέλεξαν να πουν «ναι» στην πρόταση.

Οπως εξηγεί, δεν πρόκειται για ένα νομικό συμβόλαιο. Οι Μπάφετ και Γκέιτς δεν ζητούν από τους δισεκατομμυριούχους να αποκαλύψουν την περιουσία τους, ούτε θέτουν όρους για το πότε θα διατεθούν τα χρήματα και σε ποιους σκοπούς.

Ο Μπάφετ εκτιμά ωστόσο ότι η ιδέα της «φιλανθρωπίας» είναι περισσότερο διαδεδομένη στις ΗΠΑ και μπορεί να «εξαχθεί» σε άλλες χώρες…

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v