Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Buffet, η φιλανθρωπία και οι… κληρονόμοι

Τους λόγους που αποφάσισε να προωθήσει την ιδέα του «Giving Pledge» εξηγεί στους FT ο δισεκατομμυριούχος. Η μοιρασιά της μισής περιουσίας και πώς αντιδρά η επόμενη γενιά.

«Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 είχα περιουσία 25 εκατομμύρια δολάρια. Αν άρχιζα να μοιράζω σε φιλανθρωπίες τότε δεν θα είχα φτάσει σε σημείο να έχω σήμερα τόσο πολλά να δώσω».

Η δήλωση ανήκει στον W. Buffet που μαζί με τον Bill Gates αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκστρατεία «Giving Pledge». Είναι ουσιαστικά μια διακήρυξη, την οποία έχουν υπογράψει πάνω από 130 δισεκατομμυριούχοι που δεσμεύονται να διαθέσουν τη μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπίες. 

Μιλώντας στο Stephen Foley των FT ο δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι το χρήμα έχει διαλύσει οικογένειες ή τις έχει φέρει ποιο κοντά. Οι κληρονόμοι αντιδρούν διαφορετικά στην απόφαση των γονιών τους να κάνουν αυτό το βήμα σημειώνει εκτιμώντας ότι δεν θα πρέπει να πιέζονται πολύ τα παιδιά να ακολουθήσουν το δρόμο της φιλανθρωπίας.

Ο δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν παράδοση και εμπειρία στο κομμάτι της φιλανθρωπίας αλλά πλέον και πλούσιοι από άλλες χώρες αποφασίζουν να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v