Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγχυση στις ΗΠΑ από τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας

Περιπλέκεται το γεωστρατηγικό παιχνίδι στην Μέση Ανατολή μετά την ρωσική εμπλοκή στη Συρία. Η στρατηγική και οι πονοκέφαλοι του Πούτιν, ο αιφνιδιασμός της Δύσης και ο κίνδυνος… ατυχήματος.

Η ανάγκη να στηριχθεί ο Ασαντ, να αναδειχτεί η δύναμη της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή και να φύγει η προσοχή από την Ουκρανία κρύβεται πίσω από την απόφαση της Μόσχας να αρχίσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, εκτιμά ο Gideon Rachman, επικεφαλής σχολιαστής διεθνών θεμάτων για τους Financial Times.

Περιγράφει τη σύγχυση που επικρατεί στις ΗΠΑ οι οποίες πόνταραν πολλά στην μετριοπαθή αντιπολίτευση που μάχεται κατά του Ασαντ και η οποία φέρεται να αποτελεί στόχο για τα ρωσικά μαχητικά.

Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάποια εμπλοκή, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλες αεροπορικές δυνάμεις που εμπλέκονται στη Συρία; Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός εκτιμά ο Rachman.

Ο ίδιος περιγράφει τη στρατηγική του Πούτιν και αναρωτιέται τι θα γίνει αν τελικά οι αεροπορικές επιθέσεις δεν επιφέρουν τα αποτελέσματα που ελπίζει ο Ρώσος πρόεδρος.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v