Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O πλανήτης πάσχει από… υποδομές

Παρά τα χαμηλά επιτόκια, οι επενδύσεις σε υποδομές παραμένουν χαμηλές τόσο στον ανεπτυγμένο, όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Τα προβλήματα και οι λύσεις.

Ένα «κενό υποδομών» ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία. Δεν αφορά μόνο στις αναδυόμενες χώρες αλλά ακόμα και στις ΗΠΑ, στις οποίες το βασικό δίκτυο χρονολογείται από την εποχή του Αϊζενχάουερ.

Το μεγάλο ερώτημα που απασχόλησε τις κεφαλές της παγκόσμιας οικονομίας που βρέθηκαν στη Λίμα του Περού για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ είναι γιατί δεν προσελκύονται επενδύσεις, σε μια περίοδο που τα χαμηλά επιτόκια δεν αφήνουν πολλές επιλογές.

Όπως σημειώνει ο John Authers των FT, το σημαντικό στοιχείο δεν είναι μόνο το πώς θα βρεθούν τα κεφάλαια, όσο το πώς θα δρομολογηθούν οι επενδύσεις, πώς θα τιμολογηθούν και κυρίως ο προβληματισμός που δημιουργείται για το γεγονός ότι τα κεφάλαια θα πρέπει να βρεθούν σχεδόν στο σύνολό τους εκ των προτέρων.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v