Deals 500 δισ. δολ. στο... ραντεβού του Σεπτέμβρη

Ένας όγκος από σχεδόν 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε εκκρεμείς οικονομικές συμφωνίες -που περιλαμβάνουν μοχλευμένες πιστώσεις για private equity, καθυστερημένες αρχικές δημόσιες εγγραφές και εκδόσεις εταιρικών ομολόγων- ”μαζεύτηκε” το καλοκαίρι εξαιτίας της χρηματιστηριακής αναταραχής.

του David Oakley από το Λονδίνο

Ένας όγκος από σχεδόν 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε εκκρεμείς οικονομικές συμφωνίες -που περιλαμβάνουν μοχλευμένες πιστώσεις για χρηματοδότηση δραστηριοτήτων των private equity, καθυστερημένες αρχικές δημόσιες εγγραφές και εκδόσεις εταιρικών ομολόγων- ”μαζεύτηκε” το καλοκαίρι εξαιτίας της χρηματιστηριακής αναταραχής.

Κι αυτό σημαίνει ότι ο τρέχων μήνας, που είναι παραδοσιακά μια δραστήρια περίοδος καθώς οι τραπεζίτες και οι επενδυτές επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές, θα είναι ακόμη πιο κρίσιμος για τα χρηματοοικονομικά ινστιτούτα που θέλουν να τονώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους ή να μεταστρέψουν δανειακές υποχρεώσεις.

Ο κ. Jeroen Berns, επικεφαλής χρηματιστηρίων Ευρώπης της ABN Amro, δηλώνει: ”Ο Σεπτέμβρης είναι πάντα γεμάτος συμφωνίες, αλλά φέτος θα είναι πάντα ακόμη πιο στριμωγμένος εξαιτίας του μεγάλου όγκου των συμφωνιών που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν πριν από τις θερινές διακοπές αλλά αναβλήθηκαν εξαιτίας της χρηματιστηριακής αναταραχής. Θα υλοποιηθούν, άραγε, αυτές οι συμφωνίες μέσα στον μήνα; Αυτό θα εξαρτηθεί από την αστάθεια στις αγορές. Αν η αστάθεια παραμείνει υψηλή όπως τώρα, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί ένα ΙΡΟ, λόγου χάρη, στο χρηματιστήριο”.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Dealogic, η αξία των συμφωνιών που έχουν αναβληθεί ανέρχεται στα 470 δισ. δολάρια. Πρόκειται για 385 δισ. δολάρια σε μοχλευμένα δάνεια, 81 δισ. δολ. σε χρηματιστηριακές δραστηριότητες, όπως δημόσιες εγγραφές και εισαγωγές, και 4 δισ. δολ. σε καθυστερημένες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v