Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο «μεγάλος αδελφός» εισβάλλει στην διαχείριση στόλου

Η τηλεματική έχει εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων μεταφοράς. Εχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά δημιουργεί και… πονοκεφάλους.

Συστήματα διαχείρισης στόλου που παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή από το που βρίσκονται τα οχήματα, έως το πώς λειτουργεί ο οδηγός (ταχύτητα, απότομα φρεναρίσματα κ.τλ.) έχουν κατακτήσει την αγορά.

Ο συντάκτης των FT Josh Spero συνομιλεί με στέλεχος της Carey που εξηγεί ότι η τηλεματική δίνει πληροφορίες για τη συμπεριφορά των οδηγών εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικονομία και ασφάλεια.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι οδηγοί υποστηρίζουν πώς υπάρχουν και προβλήματα, καθώς το σύστημα δεν «καταλαβαίνει» έκτακτες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός που κινείται, για παράδειγμα, καθημερινά στους δρόμους του Λονδίνου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Microlise Group, που αναπτύσσει τέτοια συστήματα, Nadeem Raza, εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τις δυνατότητες που δίνουν στις επιχειρήσεις να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των οχημάτων. Ακόμα και να τα ακινητοποιούν αν αυτό απαιτηθεί.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v