Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετσι παίζεται το παιχνίδι με τις offshore

Πως εξαφανίζεται το χρήμα μέσα από πολυδαίδαλες διαδρομές, παρένθετα πρόσωπα και «promoters». Η χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών που επιτρέπει «αφορολόγητες» δαπάνες. Οι δημοφιλέστερες μέθοδοι φοροαποφυγής.

Τις δημοφιλέστερες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να εξαφανιστεί το χρήμα μέσω πολυδαίδαλων διαδρομών μεταξύ offshore και παρένθετων προσώπων, με την ενεργή συμμετοχή δικηγορικών εταιρειών σε χώρες «φορολογικούς παραδείσους» και τραπεζών περιγράφει αναλυτικά το πολύ ενδιαφέρον video των Financial Times. 

• Η πρώτη μέθοδος είναι η χρήση των λεγόμενων «shell companies».

• Υπάρχει η τεχνική «hold mail» με την οποία αυτός που φοροαποφεύγει καταφέρνει να μην δημιουργήσει ένα κύμα εγγράφων που μπορεί να τον «προδώσει» στις αρχές της χώρας του.

• Οι «promoters» που ουσιαστικά είναι ενδιάμεσοι μεταξύ της τράπεζας και των πελατών. Εχουν συμβόλαια που λένε ότι δεν είναι εργαζόμενοι της τράπεζας. Μπαίνουν ως ενδιάμεσοι και εισπράττουν προμήθεια.

• Οι πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται από τράπεζες οι οποίες αναλαμβάνουν να τις εξοφλούν για λογαριασμό του πελάτη.

• Οι «code words» που εξασφαλίζουν την έκδοση προπληρωμένων καρτών στις οποίες δεν αναγράφεται το όνομα του πελάτη. Κάποιες φορές η επαφή τράπεζας-πελάτη γίνεται με «κωδικές λέξεις».

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v