Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Deutsche Börse επιμένει στο ντιλ με LSE και μετά το Brexit

Τα δύο χρηματιστήρια ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την συμφωνία στους επενδυτές τις επόμενες δύο εβδομάδες. Να διατηρηθούν οι καλές χρηματοοικονομικές σχέσεις ανάμεσα στη Βρετανία και την Ε.Ε., δήλωσε ο πρόεδρος της Deutsche Börse. Επιφυλάξεις από πολιτικούς και BaFin.

Η Deutsche Börse επιμένει στο ντιλ με LSE και μετά το Brexit

O πρόεδρος της Deutsche Börse επιμένει ότι ο γερμανικός όμιλος θα προχωρήσει στην σχεδιαζόμενη συγχώνευση με το London Stock Exchange, παρά τις όλο και μεγαλύτερες επιφυλάξεις Γερμανών πολιτικών και ρυθμιστικών αρχών για τον «γάμο».

Ο Joachim Faber δήλωσε την Τετάρτη πως στον απόηχο της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ε.Ε είναι «πιο σημαντικό από ποτέ» να διατηρηθούν σταθερές χρηματοοικονομικές σχέσεις ανάμεσα στην Ε.Ε. και στη Βρετανία και ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα έχει ρόλο «κλειδί».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε σε ανακοίνωση.

Οι Γερμανοί πολιτικοί είναι εδώ και καιρό επιφυλακτικοί για την συγχώνευση των 20 δισ. ευρώ γιατί φοβούνται ότι το σχέδιο της τοποθέτησης των κεντρικών γραφείων της νέας οντότητας στο Λονδίνο θα υποσκάψει την θέση της Φρανκφούρτης ως χρηματοοικονομικού κέντρου.

Από την στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε να αποχωρήσει από την Ε.Ε., έχουν πάρει θέση και οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές, εκφράζοντας προβληματισμό για την τοποθέτηση ενός τόσο σημαντικού ευρωπαϊκού ομίλου έξω από το μπλοκ.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομίας του κρατιδίου της Έσσης, Tarke Al-Wazir, το υπουργείο του οποίου είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί η συμφωνία, δήλωσε μετά το βρετανικό δημοψήφισμα πως τώρα έχουν ανακύψει μερικές νέες ερωτήσεις για το ντιλ, όπως «η δυνατότητα εκτέλεσης των εποπτικών μας καθηκόντων, το οποίο θα εξαρτηθεί από πού βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία».

Την Τρίτη, ο Felix Hufeld, επικεφαλής της BaFin, της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής για τις χρηματοοικονομικές αγορές, υπογράμμισε πως «είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως το πιο σημαντικό χρηματιστήριο στην ευρωζώνη θα διοικείται από ένα μέρος έξω από την Ε.Ε.».

Τα δύο χρηματιστήρια έχουν συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή που θα εξετάσει τις επιπτώσεις του βρετανικού δημοψηφίσματος στην συγχώνευση και ο κ. Faber υποστήριξε ότι η ομάδα, της οποίας θα είναι ο επικεφαλής, θα έχει τακτικές συναντήσεις τους επόμενους μήνες.

«Θα διενεργήσουμε μια περιεκτική ανάλυση των οικονομικών, πολιτικών, ρυθμιστικών, εποπτικών και φορολογικών επιπτώσεων, καθώς και των συμφερόντων των πελατών μας και άλλων παραγόντων της αγοράς» σημείωσε.

Τα δύο χρηματιστήρια ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την συμφωνία στους επενδυτές τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το LSE θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία για το ντιλ στις 4 Ιουλίου και η Deutsche Börse θα καταθέσει προσφορά στους μετόχους η οποία κλείνει στις 12 Ιουλίου.

Ένας από τους 20 κορυφαίους μετόχους της Deutsche Börse είπε στους F.T. την περασμένη εβδομάδα ότι οι πιθανότητες να προχωρήσει η συμφωνία έχουν βουτήξει «δραστικά» μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε., αλλά άλλοι μεγάλοι μέτοχοι παραμένουν θετικοί.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v