Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι μέλλον έχει η Βρετανία σαν φορολογικός παράδεισος;

Μπορεί η Βρετανία να γίνει... Σιγκαπούρη; Θα αποτελούσε αυτό βιώσιμη στρατηγική; Και αν ναι, για ποιο λόγο το Σίτι ήταν τόσο ενάντιο στην καμπάνια Leave; Οι νέες σχέσεις με Ευρώπη και ΗΠΑ και το μοναδικό πλεονέκτημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τι λένε οι ειδικοί.

Το Λονδίνο στην πραγματικότητα ήταν μέχρι τώρα κάτι σαν την Σιγκαπούρη, αλλά μέσα στους κόλπους της ΕΕ, υποστηρίζει ο Ronen Palan, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Σίτι. Τώρα όμως αποσύρεται από αυτό το πλαίσιο. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζεται τώρα να διαπραγματευτεί τόσο με την Ευρώπη όσο και με τις ΗΠΑ, ενώ καμία από τις δύο δε θα επιτρέψει στη χώρα να γίνει φορολογικός παράδεισος, θεωρεί ο καθηγητής.

Ο Howard Bilton του Sovereign Group επικαλείται το «δίκαιο» βρετανικό νομικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι αυτό το πλεονέκτημα του Ηνωμένου Βασιλείου δε θα χαθεί.

Η πολιτικά αδύναμη ΕΕ μάλλον δεν έχει τη δύναμη να πει «δεν αποδεχόμαστε το να γίνετε ένας μεγάλος φορολογικός παράδεισος», εκτιμά ο Gabriel Zucman, συγγραφέας του «Ο κρυμμένος πλούτος των εθνών». Πολύ διαφορετικά τα πράγματα με τις ΗΠΑ, οι οποίες επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους δεν συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v