Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτικά tips για την εποχή του Ντόναλντ Τραμπ

Εντελώς διαφορετική υπήρξε η αντίδραση των αγορών στην εκλογή του νέου προέδρου έναντι αυτής μετά το Brexit. Οι δηλώσεις για την οικονομία, τα ερωτήματα και τα επόμενα μέτωπα.

Μόλις μερικές ώρες κράτησε το sell off στις αγορές μετά την εκλογή Τραμπ, σε αντίθεση με όσα έζησαν οι αγορές πριν από λίγους μήνες που οι Βρετανοί ψήφιζαν για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές συζητούν ο John Authers των Financial Times με τον Marc Chandler, επικεφαλής νομισματικής στρατηγικής στην BBH.

O Chandler τοποθετείται για την πορεία των ομολόγων (στα οποία σε αντίθεση με τις μετοχές καταγράφηκε sell off), τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, αλλά και την πορεία των ισοτιμιών.

Σημειώνει ότι ο Τραμπ εκλέχθηκε παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα μείωσης φόρων (άρα και εσόδων) και αύξησης δαπανών, αλλά λείπουν σημαντικά κομμάτια του πάζλ με σημαντικότερο το ποιοι θα στελεχώσουν το οικονομικό του επιτελείο.

Παράλληλα, καταγράφει τα μεγάλα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία σε πολιτικό επίπεδο, με τα δυο πλέον επείγοντα να είναι το δημοψήφισμα στην Ιταλία αρχές Δεκεμβρίου και οι γαλλικές εκλογές την προσεχή άνοιξη.

 

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v